Abordarea integrată în stomatologie poate conduce la reducerea timpilor de tratament

0

IMG_8995Printr-o abordare integrată, interdisciplinară, în stomatologie se pot reduce semnificativ timpii de tratament, chiar până la jumătate, consideră specialiștii care au înființat și au lansat recent o clinică stomatologică în urma unei investiții de 300.000 de euro.

Clinica Dental Medical are o abordare interdisciplinară, în sensul că medici de top implicați în tratamentul general al pacienților evaluează în echipă și decid, de comun acord, toate intervențiile ulterioare. Răzvan Daraban, antreprenor și doctor în științe economice, cu experiență vastă în coordonarea proiectelor medicale, Virgil Pop, specialist cu zece ani de experiență în managementul clinicilor stomatologice, și Anca Temelcea, doctor în științe medicale și lector la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF “Carol Davila”, au creat pentru această clinică strategii de reducere semnificativă a timpilor alocați tratamentelor.

“Avem un centru de radiologie în care am investit 70.000 de euro pentru ca pacienții să nu fie nevoiți să facă drumuri în plus. Pacientul este preluat de către unul din cei doi medici coordonatori care stabilește, de principiu, planul de tratament. În toate etapele terapiilor stomatologice, medicii implicați în tratamentul general al unui pacient discută și decid asupra evouției ulterioare”, explică Virgil Pop, managerul clinicii.

Cabinetele sunt gândite să respecte un regim strict aseptic, astfel că din camera de sterilizare se intră direct în fiecare cabinet, fără să se treacă prin zonele de așteptare.

„Linia integrată de echipamente reduce până aproape de dispariție disconfortul inerent oricărui tratament stomatologic, pe de o parte, și elimină orice posibilitate de contaminare încrucișată, pe de altă parte”, declară doctor Anca Temelcea, directorul medical al clinicii Dental Medical, lector universitar la UMF Carol Davila și doctor în științe medicale.

Clinica oferă acces către întreg spectrul de specializări medicale – stomatologie generală, endodonţie, parodontologie, chirurgie și implantologie, ortodonție, estetică dentară, pedodonție. Echiparea unui singur cabinet a costat 50.000 de euro.

Serviciile stomatologice pot fi accesibile și în rate, în urma unui parteneriat încheiat cu Garanti Bank.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.