Al Treilea Război Mondial

0

Pandemia de coronavirus a mobilizat resursele de cercetare și financiare ale planetei, într-un război planetar, primul de o asemenea amploare, care a însemnat, în urma integrării obținute prin internet și mass media, un “nivel următor” față de toate provocările de până acum ale planetei.

Pot spune, și istoricii și analiștii îmi pot confirma, sau nu, dacă nu cumva vorbim de un Al Treilea Război Mondial, cu câștigători și perdanți, chit că micul SARS‑CoV-2 a intrat la mijloc, și, deși a pornit ca subiect, a ajuns mai degrabă pretext. Însă probabil că acesta va fi următorul nivel în încleștările planetare, pentru că datorită internetului și globalizării orice bătaie de aripi de fluture din Australia poate să reverbereze în Statele Unite.

Sunt câștigători, perdanți, îmbogățiți de război, bătălii pe mai multe planuri și cu mai multe termene, efecte economice la nivel mondial, stress, media, manipulare, efecte psihice la nivel individual și colectiv, experimente, redefiniri de sfere de influență, mici victorii și multe, multe bătălii, în linia întâi sau în linia invizibilă pe care o purtăm în suflet fiecare dintre noi.

Sper ca măcar după război – în ideea că vom vedea un sfârșit – nu se vor redefini dramatic granițele normalului, așa cum îl știm și ne-am obișnuit să-l numim.

Lăsăm fiecare o urmă pe internet, cu fiecare căutare, știre și site accesat, cu fiecare cumpărătură, like și pagină vizualizată, lăsăm fiecare o urmă în lume, cu fiecare zi înfăptuită, lăsăm un plastic pentru 800 de ani pe Pământ, cu fiecare pet cumpărat, dar oare nu lăsăm și o urmă în univers, în câmpul de gânduri care înconjoară Pământul și umple Universul, cu fiecare gând trimis către semenii noștri și către Divinitatea care a creat totul? Și unde ne îndreptăm, de fapt, cu toții, atunci când nu mai avem nicio speranță?!

Gânduri bune!

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.