Apel pentru donarea de sânge

0

blood-20745_1920Asociația Transplantaților de Ficat – LIVERTRANS lansează un apel către toate persoanele apte pentru donarea de sânge să facă un gest altruist și să contribuie la salvarea unor vieți. Apelul este inițiat în condițiile în care Institutul Clinic Fundeni, unitate medicală care are nevoie de mari cantități de sânge permanent, este într-o nouă criză de sânge astfel că medicii sunt nevoiți să amâne operațiile pacienților, subliniază Crina Ștefănescu, președinte al Asociației Transplantaților de Ficat LIVERTRANS, într-un comunicat de presă.

Institutul Clinic Fundeni este una dintre unitățile medicale care consumă cele mai mari cantități de sânge din Capitală și din țară. Aici se efectuează nu numai intervenții chirurgicale obișnuite, ca în alte spitale, ci mai ales operații de transplant de ficat, de rinichi și de măduvă care necesită mari cantități de sânge pentru a nu fi pusă în pericol viața pacientului. ,,Facem apel la toți cei care se pot gândi că, la un moment dat, ei sau cineva drag lor s-ar afla în situația pacientului care a apelat, disperat, la Ministerul Sănătății, pentru că din lipsă de sânge i s-a amânat operația de trei ori. Noi am desfășurat numeroase campanii Pro Donare, atât pentru donarea de sânge, cât și de organe. Faptul că în urma acestor campanii s-au înregistrat mai mulți donatori ne determină să facem un nou apel la cei care au înțeles că pot fi salvatori de vieți”, se arată în comunicatul de presă.
La nivelul Institutului Clinic Fundeni este nevoie de aproximativ 10.000 de pungi cu sânge, lunar, ca să poată fi acoperite nevoile pacienților. Criza de sânge care de câțiva ani se resimte acut în țara noastră face însă ca spitalul să primească aproximativ jumătate din această cantitate, ceea ce obliga medicii să amâne anumite operații.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.