Asociația OncoPacienților Pheonix atrage atenția asupra importanței screeningului

0

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului (4 februarie), Asociația OncoPacienților PHOENIX a inițiat mai multe demersuri cu continuitate lunară in parteneriat cu Casa de Cultură “Friedrich Schiller” București, sub îndemnul de prim screening. Printre acestea se numără distribuirea către publicul larg a peste 2.000 de materiale cu recomandări și tehnici de autoexaminare ale cancerelor mamare și de piele. Acest demers va continua zilele acestea în diverse licee din București, cu încă 1.000 de materiale pentru familiile elevilor.

„Mă bucur că am trezit interesul publicului larg asupra primului screening la îndemnă, efectuat in familie, după oferirea acestor materiale cu tehnici de autoexaminare a sânilor și a pielii, dar și alte recomandari ale medicilor. În 2023, al zecilea an de la înființare, vom intensifica aceste acțiuni si ne dorim ca, in urma desfășurării lor, să constatăm o scădere importată atât a deceselor cât si a imbolnăvirilor de cancer. Cum știm, in 2022 in România s-au inregistrat aprox 51.000 de decese, țara noastră aflându-se pe primele locuri in Uniunea Europeană”, a explicat Ioana Cristea, președinte și fondator al Asociației OncoPacienților PHOENIX și pacient oncologic.

Asociația OncoPacienților PHOENIX asigură, anual, servicii de suport și navigare pentru peste 50 pacienți oncologici, fie că este vorba despre consiliere juridică sau medicală, sprijin emoțional sau informațional, prin call center sau email. În 2023 va continua, dar și dezvolta aceste activități, alături de activitatea de lobby privind Asigurarea acordării certificatului de handicap tuturor oncopacienților, cu propunerea de îmbunătățiri ale legii 448/2006, la Autoritatea Națională a Persoanelor cu Dizabilități.

Asociația OncoPacienților “PHOENIX” a fost înființată în 2013 și este o organizație nonguvernamentală ce reprezintă pacienți cu toate tipurile de cancer din toată țara și oferă sprijin în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora, dar și a familiilor lor. Misiunea AOP PHOENIX este să ajute pacienții să treacă mai ușor peste boală și peste suferința cauzată de aceasta atât la nivel fizic, cât și psihic.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.