Atunci când esteticul este doar “bonusul” unui tratament ortodontic

0

Evaluarea completă a pacientului este esențială și în cazul tratamentelor ortodontice care, într-o abordare mai recentă, se pot realiza și la vârsta adultă. Doctorii de la Centrul de medicină dentară Ortogether au exemplificat, în cadrul unui eveniment la care au participat medici colaboratori, dar și pacienți, cazuri reprezentative care să ilustreze această abordare. Unul din cazurile prezentate a fost cel al unei paciente de 65 de ani, cu paradontoză.

“Am vrut să ieșim din tiparul că ortodonția este un tratament doar pentru un zâmbet frumos, pentru că în ultimul an am avut multe cazuri de chirurgie ortognată care au făcut diferența pentru calitatea vieții pacienților noștri”, a spus dr. Oana Laslău, manager Ortogether.

Un alt caz prezentat a fost cel al unui tânăr de 18 ani, pentru care chirurgia ortognată a însemnat trecerea la un alt nivel al încrederii în sine și al calității vieții personale.

Specializată în special în tratamentul ortodontic al copiilor, dr. Alexandra Popa a punctat faptul că toți copiii ar trebui să beneficieze de consult ortodontic la vârsta de 4 ani, pentru că atunci se poate stabili și preveni unele dezvoltări ulterior mult mai greu de rezolvat.

Ea a subliniat și rolul evaluării complete a pacientului la începutul tratamentului ortodontic, exemplificând cu cazul unei paciente care suferea de ani de zile de dureri de cap care nu o lăsau să doarmă, și care s-a prezentat la cabinet pentru că i se măcinau dinții. Pacienta suferea de o disfuncție temporo-madibulară care, diagnosticată și tratată corect, a dus la rezolvarea în două săptămâni a unor suferințe care trenau de ani de zile.

Mai puțin cunoscut este faptul că problemele de somn pot fi tratate și la ortodent, o dezvoltare nouă a expertizei medicilor de la Ortogether care, alături de reabilitare, a apărut în ultimii doi ani de activitate a clinicii, pe baza identificării nevoilor pacienților și a evaluării integrate a lor.

Ortogether este o clinică de medicină dentară creată ca urmare a asocierii a două doctorițe, dr. Oana Laslău și dr. Alexandra Popa, care spun ca, altfel decât ne-am obișnuit, beneficiul estetic al tratamentului ortodontic este de fapt “un bonus”, primul beneficiu fiind legat de asigurarea stării de sănătate.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.