Capsula endoscopică, o minune a tehnicii

0

Conform unui articol publicat în revista British Medical Journal, capsula endoscopică esofagiană este o alternativă sigură a endoscopiei gastrointestinale superioare, pentru pacienţii cu esofag Barrett, deşi costurile pot limita utilizarea sa. Capsula endoscopică de colon poate fi utilizată în detectarea cancerului colorectal, atunci când colonoscopia este incompletă sau contraindicată.

Endoscopia capsulară se face prin înghițirea unei pilule mici (26X11 mm) prevăzută cu una sau două camere video, o sursă de iluminat, o baterie şi un dispozitiv care transmite undele de radiofrecvenţă. Îndată ce este înghiţită de pacient, începe să capteze imagini ale tractului gastrointestinal, care sunt transmise extern, prin frecvenţă radio, unei unități portabile de stocare a informațiilor şi transferate, ulterior, unei staţii de lucru.

Capsula endoscopică este complementară balonului endoscopic dublu pentru detectarea sângerărilor gastrointestinale de adâncime sau a tumorilor intestinale de dimensiuni reduse. Provocările tehnologice pentru noile generații de astfel de dispozitive au în vedere reducerea dimensiunilor componentelor, îmbunătăţirea managementului bateriilor şi introducerea locomoţiei capsulelor.

About Author

Medica Academica

Comments are closed.