Conferința Națională Alzheimer

0

Societatea Română de Alzheimer organizează cea de-a 8-a ediție a Conferinței Naționale de Alzheimer, Actualități în domeniul demen­țe­lor, între 21 – 24 februarie 2018, la Willbrook Platinum Business & Convention Center, București. O expoziție medicală specializată va însoți manifestarea.

Ca și în anii precedenți, speakeri renumiți vor prezenta rezultatele cercetărilor recente din domeniile neuroștiințelor, neuroimagisticii, psihiatriei clinice și neuropsihologiei. De asemenea, vor fi abordate strategiile terapeutice și de îngrijire în tulburările neurodegenerative.

În paralel se vor desfășura cursuri, workshop-uri și seminarii adresate persoanelor suferinde și familiilor, respectiv persoanelor implicate în îngrijirea lor.

“Programul va include un amplu program educațional constând în cursuri adresate studenților, asistenților medicali, rezidenților și specialiștilor psihiatri, neurologi și geriatri, psihologilor clinicieni, neuropsihologilor, specialiștilor în domeniul stimulării cognitive, medicilor de familie”, a punctat în mesajul său de bun venit Prof. Dr. Cătălina Tudose, Președinte CNAlz 2018.

Vor continua, de asemenea, dezbaterile cu privire la politicile sanitare în domeniu, posibilitățile de îmbunătățire și perspectivele dezvoltării și aplicării unei strategii naționale în domeniul demenței; discuțiile vor fi centrate pe identificarea acțiunilor prioritate în vederea înființării de servicii specifice în cadrul legislativ actual.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.