Conferința Națională de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică, la ediția a 14-a

0

Congresul internațional al Asociației Române de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic (ARCHBPTH) va avea loc între 25 și 28 noiembrie, în format online.

În mesajul de deschidere, semnat de Prof. Bogdan Totolici, președinte al organizației, și de Prof. Irinel Popescu, președinte de onoare, evenimentul are scopul “de a reuni experții de la nivel național și internațional în acest domeniu chirurgical de înaltă precizie, pentru a-și împărtăși experiența și cunoștințele și a contribui la dezvoltarea medicinei și a domeniilor conexe.”

Evenimentul este creditat de Colegiul Medicilor din România (CMR) cu 30 puncte EMC, iar cursul “Actualități în rezecția hepatică, întransplantul hepatic, chirurgiapancreasuluiși a căilorbiliare” estecreditat cu 6 puncte EMC–participarea la acest curs este gratuită pentru cei înscriși la conferință.Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, MoaşelorşiAsistenţilor Medicali din România a acordat 10 credite.

Conform deciziilor CMR privind sistemul de educaţiemedicalăcontinuă, mediciiparticipanţivorputeaprimi diploma de participare cu orele de EMC dacă au prezentat la înscriere Codul unic de identificare al medicului (CUIM) alături de nume, prenume, specialitate, grad profesional/ didactic. CUIM se regăseşte pe formularulnou de membru al ColegiuluiMedicilorsaupoate fi obţinut de la fiecare Colegiu regional în mod individual de către fiecare medic.

Evenimentul prilejuiește întâlnirea participanților cu experți de nivel internațional de top: Prof. Irinel Popescu (România), Prof. KyoichiTakaori (Kyoto, Japonia), Dan G. Duda (Boston, SUA), Prof. Luca Aldrighetti (Milano), Prof. AleksandorKaramarkovici (Belgrad), Prof. EnderDulundu (Istanbul), Prof. Marco V. Marino (Siracusa, Italia), Prof. Michael Linecker (Kiel, Germania), Prof. Gabriel Oniscu (Edinburgh).

Ediția precedentă s-a desfășurat între 25-28 septembrie 2019 în Iași. Mai multe informații regăsiți pe site-ul organizației, www.chirurgiehbp.ro.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.