Congresul național de ortopedie și traumatologie, SOROT 2019

0

În perioada 16-18 octombrie a avut loc la București al 18-lea Congres național de ortopedie și traumatologie, SOROT 2019.

Prof. Gheorghe Popescu, președintele congresului, în cuvântul către participanți, a punctat oportunitatea pe care o au tinerii de a-și actualiza cunoștințele, de a-și exersa abilitățile practice și de a-și prezenta contribuțiile științifice originale în cadrul sesiunii de postere specialiștilor în domeniu, membri ai Societăţii Române de Ortopedie și Traumatologie.

Principalele teme abordate au fost reviziile în artroplastia de șold și genunchi, infecțiile în ortopedie, tratamentul fracturilor genunchiului, cu următoarele secțiuni: recuperare medicală în afecțiunile ortopedice, chirurgia ortopedică pediatrică, artroscopie.

“A devenit deja o tradiţie anuală întâlnirea specialiştilor în domeniul ortopediei și traumatologiei. Manifestarea permite schimbul de idei şi împărtăşirea experienţei profesionale proprii între reprezentanţi de marcă ai centrelor de ortopedie din ţară şi, ca în fiecare an, suntem onorați de prezența unor colegi din străinătate, care ne împărtășesc din experiența lor”, a spus Prof. Gheorghe Popescu.

Prof. Tiberiu Bățaga, preşedinte SOROT 2019-2021, a definit coordonatele de dezvoltare ale societății profesionale de ortopedie și traumatologie pentru perioada următoare, pe termen mediu, care vizează, între altele, înfiinţarea unul comitet educațional, a unui comitet științific și a unui department care se va ocupa de comunicare. De remarcat acordarea burselor SOROT – Travelling SOROT Fellowship – pentru medicii rezidenţi, un program prin care maximum 2 rezidenţi din fiecare centru universitar să se deplaseze timp de o lună în cel puţin 4 centre universitare la alegere pentru a-și desăvârși pregătirea profesională.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.