Eli Lilly scade prețul insulinei

0

Președintele companiei farmaceutice Eli Lilly a anunțat că va scădea prețul insulinei cu 70% și că va plafona costul la 35 de dolari. Cererea pentru insulină a crescut ca urmare a confirmării unui număr tot mai mare de cazuri de diabet la nivel mondial, potrivit CNN.

Președintele Joe Biden a făcut comentarii asupra anunțului, afirmând că această inițiativă este deosebit de importantă și că și alte companii ar trebui să urmeze aceeași tendință.

De la 1 mai, o fiolă de insulină produsă de Eli Lilly va costa 25 de dolari față de 82,41 de dolari în prezent, urmând să fie insulina cu cel mai scăzut preț de pe piața din Statele Unite. Humulin, insulina cea mai prescrisă, va costa 66,40 de dolari față de 274,70 de dolari, iar pentru pacienții asigurați, prețul va fi plafonat la 35 de dolari.

Potrivit Asociației Americane de Diabetologie, prețul mediu al insulinei aproape s-a triplat între 2002 și 2013. Alte cercetări arată că tendința a continuat, prețul mediu de retail crescând cu 54% între 2014 și 2019.

Potrivit Centrului American pentru Controlul și Prevenția Bolilor, numărul adulților cu diabet din Statele Unite s-a dublat în ultimii 20 de ani, ajungând la peste 37,3 milioane de pacienți (10,5% din populația Statelor Unite).

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.