Farmaceutica REMEDIA, în Top 10 al randamentelor pe bursă pe ultimii 10 ani

0

Acțiunile Farmaceutica REMEDIA (RMAH) au înregistrat în ultimii zece ani randamente de dividende foarte bune la Bursa de Valori București, care o situează în Top 10 companii listate, într-o companie selectă în care conduc Nuclearelectrica, Romgaz și Conpet.

Randamentul de dividend al acțiunilor distribuitorului de medicamente și produse farmaceutice a fost de 6,14% ca medie pe ultimii 10 ani (locul 9), într-un context general de scădere a randamentelor, inclusiv în fruntea clasamentului. După randamentul pe dividend pe ultimii trei ani Farmaceutica REMEDIA este depășită numai de Nuclearelectrica, Conpet și Transilvania Broker de asigurare, înaintea Biofarm și Antibiotice Iași. Desigur, aceste randamente depășesc cu mult dobânzile acordate de băncile comerciale la depozitele la termen, făcând din RMAH o excelentă oportunitate de investiție financiară.

Aceste concluzii sunt rezultatul unei analize făcute de societatea de intermediere bursieră Prime Transaction, cu scopul de a identifica acțiunile care merită urmărite pe Bursa de Valori de la București, analiză publicată și de Ziarul Financiar în 10 august 2021.

Profităm de acest prilej pentru a invita investitori, partenerii, colaboratorii, precum și persoane care fac investiții financiare să devină acționari la Farmaceutica Remedia, întărind, odată în plus, buna colaborare de până acum sau demarând una nouă.

Farmaceutica REMEDIA SA, prezentă de 30 de ani pe piaţa farma și de 25 ani la BVB, operează în prezent 25 de unități proprii de retail în opt județe (în special în județele Hunedoara, Alba și Sibiu) și distribuția engross prin Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics SRL, prin șapte centre logistice la nivel național, care oferă servicii auxiliare – logistice, înregistrări, marketing și promovare medicală.

Conform rezultatelor financiare publicate recent, REMEDIA a realizat în semestrul I al anului 2021 un profit net de 4,2 milioane lei, la o cifră de afaceri de 218 milioane lei, fiind orientată spre dezvoltarea distribuției de medicamente și a serviciilor logistice la nivel național.

Roboți pentru farmacii

Începand cu 2021 REMEDIA a deschis o nouă direcție de afaceri prin livrarea către piața din România de “roboți pentru farmacii”, în colaborare cu compania Becton Dickinson Rowa din Germania. Echipamentele asigură automatizarea proceselor din farmacii, spitale și clinici, depozite farmaceutice, digitalizarea și eficientizarea distribuției și vânzării de produse farmaceutice. (https://www.youtube.com/watch?v=ynGfHZHoPYg)

În prezent sunt instalați peste 10.000 de roboți de farmacie BD Rowa în peste 50 de țări, din Noua Zeelandă până în America de Sud, firma BD Rowa fiind în prezent lider mondial de soluții pentru stocarea și eliberarea medicamentelor.

În curând va fi inaugurată prima farmacie din România cu procese asistate de un “robot pentru farmacii”, ca soluție de vânzare digitală, la sediul REMEDIA din Bulevardul Metalurgiei 78, sector 4, București.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.