Mai mulți pensionari vor primi medicamente compensate

0

Începând cu 1 ianuarie 2023 se pot acorda medicamente compensate cu 90% pentru asigurații cu pensie de până la 1608 lei, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Astfel, plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% prețul de referință al medicamentelor de pe sublista B crește de la 1429 lei la 1608 lei. De acest program beneficiază toți pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială sub valoarea menționată, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

La stabilirea plafonului de pensie până la care se pot acorda medicamente compensate cu 90% nu se ia în calcul ajutorul financiar instituit prin Ordonanța de Urgență nr. 168/2022 pentru pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale/sectoriale de pensii, cu venituri mai mici sau egale cu 3.000 lei/lună. Acest ajutor se va acorda în două tranșe, în lunile ianuarie și octombrie 2023, prin casele teritoriale/sectoriale de pensii.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.