MEDinISRAEL – 700 de profesionişti şi 70 de companii de top în domeniul ştiinţelor vieţii

0

Angela Rabinovich, Business Development Manager, IEICI, Life Science Industry a acordat un interviu revistei Medica Academica despre un eveniment de anvergură dedicat celor mai noi tehnologii medicale care va avea loc în perioada 23-26 martie la Tel Aviv.

Care sunt obiectivele Institutului Israelian pentru Export şi de ce în România?

Institutul Israelian pentru Export (The Israel Export and International Cooperation Institute, IEICI) este o organizaţie semi-guvernamentală, responsabilă pentru promovarea exportului. Organizăm evenimente în străinătate, în special, dar şi în Israel. MEDinISRAEL, în domeniul tehnologiilor medicale, este un succes pe care îl replicăm acum şi în alte industrii. În ultimii zece ani, în domeniul ştiinţelor vieţii apar 40 – 80 de noi companii anual, pe marginea unor universităţi de nivel internaţional precum Weizmann Institute, Technion sau Hebrew University, valorificând tehnologii care îşi au originea chiar în spital. Dacă veniţi să vizitaţi Israelul veţi vedea cât de apropiate sunt spitalele de mediul antreprenorial. Sunt companii care îşi doresc să iasă pe piaţa internaţională.

Industria a câştigat o uriaşă experienţă despre cum să facă afaceri în întreaga lume. Am înţeles apoi că oportunităţile din Europa de Est, America Latină sau Asia-Pacific nu sunt atât de vizibile, şi aici avem au un rol central, de a face înţeles faptul că schimbările sistemelor de sănătate din România, Polonia sau Bulgaria sunt oportunităţi importante. Există acorduri între Ministerele Sănătăţii pentru a promova colaborarea bilaterală, acum dorim să avem şi o activitate concretă. Există multe lucruri pe care Israelul le poate împărtăşi României din punct de vedere tehnologic în sănătate, IT, tehnologii medicale, metode avansate de tratament în oncologie… Arătăm cât de important este diagnosticul precoce în tratament. Avem tehnologii importante – Insightec pentru cancerul de sân, companii de biotehnologie pentru cancerul cervical – şi toţi ştim că în România cancerul cervical are printre cele mai ridicate rate de mortalitate. MEDinISRAEL va avea loc între 23 şi 26 martie, şi vrem să atragem atât oficiali guvernamentali, cât şi practicieni.

Ce înseamnă MEDinISRAEL?

MEDinISRAEL înseamnă 70 de companii expozante care prezintă tehnologii medicale, dispozitive medicale şi aplicaţii pentru telefoanele mobile. În prima zi va fi discutat noul trend de migraţie al serviciilor medicale din spital către casă, şi implicit de ce dispozitive medicale este nevoie în aceste condiţii. Nu înseamnă că spitalele devin mai puţin importante, ba chiar au un rol major în monitorizare. O altă problemă este îmbătrânirea populaţiei şi, de aici, “smart living”. În a doua zi vom discuta despre sistemul de urgenţă, de la dezastrele naturale până la pregătirea unor evenimente de amploare precum Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016), şi despre ce tehnologii pot asigura o pregătire mai bună – pentru că devii responsabil pentru sănătatea a mii de oameni, veniţi din întreaga lume. Spitalul inteligent – Spitalul Rambam – va fi unul dintre cazurile prezentate în conferinţă. A treia zi este destinată vizitelor în spitale.

 

Programul este aplicabil şi profesioniştilor, dar şi celor implicaţi în administraţie.

Într-adevăr, ne adresăm ambelor categorii. Avem 150 de confirmări ale managerilor de spital din întreaga lume, de la spitale mici din Filipine până la cele mai mari, precum Texas Medical Centre. Ediţia precedentă a reunit peste 700 de profesio­nişti, aşteptăm acelaşi nivel. Evenimentul este rodul colaborării extinse a Ministerelor sănătăţii, economiei şi afacerilor externe şi, bineînţeles, a industriei. Avem peste 50 de speakeri din întreaga lume.

 

Cum aţi caracteriza colaborarea româno-israelienă în domeniul ştiinţelor vieţii?

Sunt ceva companii israeliene care activează în România, dar nu înseamnă nimic faţă de ceea ce putem face. Trebuie să spunem industriei ce se poate face în România şi care sunt căile de dezvoltare, de cât timp este nevoie şi care este înţelegerea Dvs asupra nevoilor proprii. Nu este vorba numai de a vinde produse, ci şi de a împărtăşi tehnologie şi practici. Interesul va creşte cu siguranță, şi vom susţine cu bucurie orice idee de colaborare. Avem 40 de atasaţi comerciali în lume, printre care şi în România, unde ne-am întărit recent echipa comercială.

MEDinISRAEL va avea loc între 23 şi 26 martie

 

 

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.