O nouă clinică pentru femei în centrul Capitalei

0

Prof. Gheorghe Peltecu, renumit specialist in obstetrică-ginecologie de la Spitalul Filantropia, București, a deschis împreună cu echipa sa de tineri medici formați în străinătate pe supraspecializări înguste din domeniu o clinică pentru femei în centrul Capitalei.

Nativia se adresează sănătății femeii, oferă pachete de prevenție, consultații de ginecologie oncologică, uroginecologie, infertilitate și a doua opinie pentru indicațiile de intervenție chirurgicală. Cât despre obstetrică, Nativia oferă monitorizarea sarcinii, medicină materno-fetală, consultații post-partum și a doua opinie pentru sarcinile cu risc crescut. Clinica permite de asemenea depistarea cancerului de sân prin mamografie și ecografie, precum și stabilirea planului complex de tratament. Nu este o clinică de fertilizare in vitro și nu se fac intervenții chirurgicale, doar prelevarea de biopsii.

Prof. Peltecu a declarat la deschidere că modelul acestei clinici este reprezentat de Clinica Mayo, Rochester, SUA, pe care a vizitat-o în 1995 și care i-a rămas în memorie ca un reper. “La întoarcerea în țară, mi-am dat seama că medicina în România se poate reforma formând o nouă generație de medici, care să aibă atât cunoștințe, dar și etică”, a punctat specialistul, care i-a avut alături de el pe tinerii săi colaboratori, formați în medicină materno-fetală, medicină reproductivă, infertilitate, chirurgie pelvină, obstetrică de risc înalt.

“Fie că vorbim de cazuri cu risc redus sau ridicat, facem față oricărui diagnostic și oricărui tratament. În plus, suntem un one-stop clinic în ceea ce privește diagnosticul și putem furniza și o a doua opinie pentru cazurile dificile. Când întâlnim un caz complex, clienta respectivă beneficiază de expertiza întregii echipe. Ne-am dorit o clinică la care orice femeie să poată apela în deplină siguranță, cu încredere, în care să se simtă tratată cu atenție și respect și la cele mai înalte standarde ale profesiei”, a afirmat Conf. Dr. Anca Maria Panaitescu.

Într-o zi, la Nativia pot fi tratate aproximativ 120 de femei.  Echipamentul este de ultimă oră: ecografe GE Voluson, Mamograf Hologic Selena, colposcoape GE Atmos și Olympus. Toate acestea sunt vârfuri de gamă. Prețurile sunt la nivelul pieței serviciilor medicale private.

În ceea ce privește analizele, se efectuează trei ecografii trimestriale pentru morfologia fetală, dar se face o ecografie ori de câte ori evoluția sarcinii o impune. Cât despre teste, un pachet complex de investigații – hematologice, biochimice, virale, infecțioase, parazitare – se efectuează la începutul sarcinii. Ulterior, în cursul evoluției acesteia, numărul analizelor este adecvat evoluției sarcinii. La Nativia se fac atât analize NIPT (Non-Invasive Prenatal Testing‎), cât și amniocenteza, și biopsii placentare, atunci când sunt indicate.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.