Pandemia a redus afacerile Medicover cu 25%

0

Pandemia a redus afacerile Medicover cu 20-25% față de nivelul prognozat, a precizat Radu Gorduza, director general Medicover România. Dacă trimestrul I a fost puțin afectat, pentru că pandemia s-a declanșat la noi în a doua parte a lunii martie, trimestrul al II-lea a fost “o catastrofă”, iar în trimestrul al III-lea a început să se simtă o revenire. “Oricât de mult ne-am reveni în T4, aceasta nu va putea compensa; estimăm la nivel de an 20-25% sub nivelul prognozat”, a detaliat directorul furnizorului de servicii medicale.

Pentru a contrabalansa atât reticența pacienților atât de a veni în clinici, cât și pe cea față de consultațiile online, compania va lansa din decembrie serviciul Medicover eXclusiv, prin care medicii vor veni acasă la pacienți pentru consultații, analize sau tratamente. Pentru acest serviciu au fost alocați 100 de medici, care vor oferi consultații de medicină generală, medicină internă, pediatrie, kinetoterapie, ecografie și analize medicale.

Medicover România aniversează 25 de ani de activitate. Țara noastră a fost printre primele pe harta grupului, fondat tot în urmă cu 25 de ani de suedezii Bengt Beckmann și Jonas af Jochnick. Aceștia au pus bazele companiei identificând, în urma unor experiențe personale, nevoia de servicii medicale de calitate pe piața din Polonia. Medicover este astăzi cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

În România, compania are o rețea de trei spitale, 26 de clinici, din care 4 cu spitalizare de zi, 25 clinici on-site, o unitate mobilă și 109 clinici partenere. Numărul total de medici din rețea este de 1.165, iar totalul personalului de 2.500.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.