Playoff-ul Eroilor

0

_MG_Asociația Persoanelor cu Dizabilități Locomotorii și Asociația Primii Pași Spre Performanță își propune să creeze o comunitate a românilor cu dizabilități prin construirea unui centru de integrare a persoanelor cu dizabilități. În cadrul campaniei „Mergem Mai Departe”, cele două organizații, în parteneriat cu echipa de baschet Steaua București, au organizat recent un meci caritabil, găzduit de Sala Polivalentă, cu scopul strângerii de fonduri pentru începerea construcției.

In primele saptamani post-traumă, după ce află care va fi noua lor viață, multe persoane cu dizabilități acumulează frustrări și nu pot depăși momentul, nereușind să treacă peste șocul schimbării, se explică într-un comunicat de presă. Centrul de Integrare va fi construit la 40 de km de Brașov, la Dumbravița, aproape de centrul țării, unde vor avea acces persoane din toată țara. Terenul este deja disponibil, dar costurile pentru construcție și facilități incluse se ridică la 200.000 de euro.  

„Centrul va juca mai multe roluri. Având  capacitatea de a găzduit 9 persoane pe o perioadă de  2 săptămâni, Centrul va învăța pacientii cum să ducă o viață independentă și cum să își transforme dizabilitatea într-o abilitate. Vor avea suport informațional, social, psihologic, medical și profesional. Centrul își propune creșterea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități prin oferirea de servicii sociale specializate în conformitate cu standarde minime de calitate. Fondurile vor fi alocate din donații si sponsorizări, cele 2 săptămâni fiind gratuite pentru beneficiari” explică Flavian Crăciun, președintele Asociației Primii Pași Spre Performanță.

 Chiar dacă își are originile în 1946, Federația Internațională de Baschet Paralimpic se naște abia în 1989. La ora actuală există 82 de organizații nationale de baschet paralimpic și peste 100.000 de jucători, fiind unul dintre „sporturile vedetă” la Olimpiada Jocurilor Paralimpice. În România aproape că nici nu există, însă pentru mișcarea „Mergem mai departe” este un pas important în integrarea persoanelor cu dizabilități în societate.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.