ProEstetica la 25 de ani

0

Înființată la scurt timp după Revoluție de familia de medici Dana și Ștefan Jianu, care au pornit pionieri pe drumul antreprenoriatului în medicină, ProEstetica, care a împlinit în acest an 25 de ani, a confirmat în timp un brand care s-a racordat de la început la standardele europene.

Întorși în România după specializări în vestul Europei, Dr. Dana Jianu la Hamburg, iar Ștefan Jianu la Zurich, au înființat în 1994 un cabinet privat într-un apartament din Piața Amzei, extins, trei ani mai târziu, cu o sală de operații și un salon post-operator. În 2001 a demarat proiectul unui sediu nou, inaugurat doi ani mai târziu, care cuprindea un bloc operator cu trei săli de operații și saloane de îngrijire postoperatorie. În 2007 a fost inaugurat Bali Spa Cornu, reprezentând zona de wellness a businessului, iar în 2010 s-a deschis Centrul de Chirurgie Laser.

În 2012-2013 a început să funcționeze Centrul de Chirurgie Plastică Regenerativă, care integra procedee diferite precum lasere, transplant de țesut adipos, PRP (platelet-rich plasma), celule stem derivate din țesut adipos. În 2015, ProEstetica a devenit unitate de cercetare pe platforma Academiei de Științe Medicale din România. 2018 a marcat încheierea parteneriatului cu Monza, ProEstetica Hospital devenind Centrul Medical Monza. În acest an s-a lansat conceptul ProEstetica Regeneration, care integrează laserele, plasma și terapiile de rejuvenare cunoscute într-un complex care se adaptează nevoilor pacienților.

De la înființare s-au realizat peste 25.000 de operații minim-invazive. Primul implant mamar siliconic, primul tratament cu laser endovenos pentru varice, primele reconstrucții mamare cu țesut adipos, primele proceduri de regenerare tisulară simultană (AdipoLaserPRPRejuvenation) – tehnică originală Dr Dana Jianu – s-au realizat la ProEstetica pe parcursul timpului.

Acum este etapa integrării procedurilor cunoscute adaptat nevoilor pacienților, prin proceduri mai blânde, mai puțin invazive, dar și o etapă în care este nevoie de mai multe investiții în educația publicului, spune Dr. Dana Jianu, pentru că de multe ori se ajunge la exagerări care ajung să pervertească însăși conceptul de chirurgie estetică.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.