Programare telefonică la medic pentru pacienții cu psoriazis

0

Societatea Română de Dermatologie (SRD) și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) au inițiat un proiect menit să-i încurajeze pe pacienții cu psoriazis să se prezinte la medicul dermatolog. Pentru că această afecțiune necesită o abordare multidisciplinară, pacienții vor beneficia de câte o consultație gratuită la dermatolog, la psiholog și la nutriționist într-unul din orașele: București, Constanța, Iași, Cluj și Timișoara. Pacienții vor suna la numărul de telefon 0720.977.816, de luni până joi între orele 10:00-16:00 și vor fi programați pentru consultații gratuite la specialitățile medicale menționate. Pacienții care se prezintă după consult cu rețeta în Farmaciile Dona beneficiază de o reducere suplimentară de 10%, la anumite tratamente topice, față de cea pe cardul Dona (pe care trebuie să îl aibă deja sau să și-l facă).

,,Psoriazisul nu mai este considerat de mult doar o afecțiune dermatologică. De aceea, din ce în ce mai mulți specialiști recomandă această abordare complexă a psoriazisului. Este bine știut faptul că majoritatea pacienților cu psoriazis au afectată calitatea vieții. Din păcate aceasta se datorează și celor din jur, care din neștiință sau din nepăsare trateaza acest pacient cu oarecare respingere. Acest gen de proiecte pe care noi, ca SRD, le vom iniția, sper, din ce în ce mai des, au și menirea de a populariza o idee corectă despre această afecțiune: pacientii cu psoriazis trebuie tratați corect, psoriazisul nu este contagioas, iar ei trebuie primiți fără cea mai mică reținere alături de noi la piscină, la saloanele de înfrumusețare, etc.”, a declarat dr. Alin Nicolescu, secretar general al SRD.

Proiectul se desfășoară în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2014, cu posibilitate de prelungire. Pentru lansarea proiectului se vor organiza conferințe de presă în București (19 martie 2014), Constanța (24 martie), Iași (25 martie), Cluj (27 martie) și Timișoara (31 martie). Parteneri în proiect sunt compania LEO Pharma și lanțul de farmacii Dona.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.