Regina Maria: Investiții de 70 milioane euro din 2010

0

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a investit între 2010 – 2017 peste 70 de milioane de euro în modernizare și extinderea locațiilor și în dotarea cu aparatură medicală. Luând în calcul și achizițiile făcute, suma se ridică la peste 100 de milioane de euro, a precizat Fady Chreih, CEO Regina Maria.

Demersul investițonal realizat este menit să dubleze cifrele actuale legate de numărul de pacienți și abonamentele medicale în numai trei ani, până în 2020, în condițiile în care ritmul de dezvoltare al pieței de medicină privată este de peste 8%, pentru acest an. Furnizorul de servicii medicale este prezent în 11 județe, prin 37 de locații, și are peste 2 milioane de pacienți și peste 400.000 de abonați corporate.

Extinderea va continua în special în zonele unde există facultăți de medicină, pentru celelalte orașe fiind foarte problematică găsirea de personal, atât medici, cât și asistente medicale, a punctat Fady Chreih.

“Un procent semnificativ din sumele investite este susținut de veniturile obținute din abonamentele medicale. În 2016, segmentul corporate a reprezentat 30% din totalul cifrei noastre de afaceri de 91 de milioane de euro. După 21 de ani de abonamente medicale, putem afirma cu tărie că sistemul medical din România s-a dezvoltat direct proporțional cu cererea pentru aceste pachete de prevenție. Reinvestind constant veniturile obținute și din abonamente am putut să deschidem mai multe locații noi, să aducem aparatură modernă în locațiile din Rețea și să îi convingem pe medicii buni să rămână în țară”, a spus Fady Chreih.

El a precizat și că actualele creșteri de salarii din sistemul de stat s-au reflectat deja în salariile personalului, și se vor duce pe cale de consecință și în prețurile serviciilor medicale.

Anul trecut, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a înregistrat cea mai mare creștere a portofoliului de pachete medicale, de peste 20%, cu 10% peste valoarea bugetată.

În 2017 sunt în derulare 18 proiecte de dezvoltare, constând în extinderi, relocări și modernizări ale locațiilor existente, achiziții, dar și proiecte greenfield.

În prezent, REGINA MARIA are peste 3500 de angajați, dintre care 1700 medici, mulți dintre ei specialiști recunoscuți la nivel național și european. În 2016, compania a creat 700 de locuri noi de muncă, iar pentru 2017 estimează un număr de 600 de locuri noi de muncă, din care jumătate la noul spital din Cluj Napoca, o investiție totală de 15 milioane de euro.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.