Clinica Smart Nutrition a încheiat primul semestru al anului 2019 cu o cifră de afaceri în creștere cu 208% față de aceeași perioadă din 2018, se arată într-un comunicat de presă.
În primele șase luni ale anului pacienții clinicii au fost în proporție de 78% femei și 22% bărbați și s-au adresat medicilor nutriționiști pentru a-și atinge obiectivele de pierdere în greutate și a învăța cum să mănânce sănătos și echilibrat. Din totalul pacienților, 21% au fost copii și adolescenți (1-18 ani), 69% au fost persoane cu vârste între 18 și 50 ani și 10% s-au încadrat în categoria de vârstă 50-79 ani. De asemenea, 38% dintre pacienți sunt normoponderali, 48% dintre pacienți sunt supraponderali și doar 14% dintre pacienți suferă de obezitate. Aceste cifre arată, pe de o parte, preocuparea crescută a românilor pentru alimentația sănătoasă, dar și reticența pacienților care suferă de obezitate de a se adresa medicilor specialiști.
“Rezultatele foarte bune obținute în primul semestru ne confirmă faptul că există o preocupare în creștere a locuitorilor din mediul urban pentru un corp sănătos, armonios, dar și pentru obținerea siluetei dorite prin metodele corecte, ghidați de un medic specialist nutriționist, în detrimentul dietelor luate din surse nesigure”,a explicat Andreea Vasile, director clinica Smart Nutrition.
Excesul de greutate este una dintre cele mai îngrijorătoare probleme de sănătate publică, Organizația Mondială a Sănătății avertizând că Europa se va confrunta cu o epidemie de obezitate până în anul 2030. În România, rata de obezitate în rândul copiilor și tinerilor continuă să crească. Potrivit statisticilor, unu din patru copii de opt ani are probleme de greutate și unu din zece este diagnosticat cu obezitate. Persoanele afectate de obezitate sunt în pericol de a dezvolta peste 30 de complicații grave, printre care boli cardiovasculare, diabet zaharat, afecțiuni musculo – scheletice, în special osteoartrita, sindromul de apnee în somn, depresie, precum și unele tipuri de cancer.