Schimbare la vârf la GSK România

0

Începând cu 1 aprilie noul Director General al GSK România este Barbara Cygler – parte a echipei de management locale din ultimii doi ani – care îi succede în funcţie lui Pascal Prigent, numit vice-preşedinte, Vaccines Commercial Strategy, GSK US Pharmaceuticals.

Cu o experienţă de peste 15 ani în industria farmaceutică, Barbara Cygler s-a alăturat GSK România în aprilie 2012, ca Business Unit Director pentru divizia Retail; ulterior a fost numită Specialty Care Business Unit Director. Începând cu anul 2007 a ocupat diverse poziţii în cadrul GSK Franţa. Înainte de a se alătura GSK, Barbara Cygler a lucrat în companii farmaceutice mari, în diferite arii terapeutice între care tromboza şi aterotromboza.

“Sunt familiarizată cu principalele probleme pe care sectorul de sănătate le are în România şi îmi asum misiunea de a continua eforturile GSK pentru a creşte accesul pacienţilor la tratamente inovatoare. Vom continua parteneriatul cu autorităţile locale pentru a implementa reforme în sănătate şi vom duce mai departe iniţiativele desfăşurate alături de partenerii noştri externi. GSK are un angajament pe termen lung în zona de responsabilitate socială corporativă în România. Vom susţine în continuare cauzele sociale în care suntem deja implicaţi, pentru a genera valoare socială şi economică pentru comunităţile defavorizate, aşa cum este parteneriatul cu Organizaţia Salvaţi Copiii”, a spus Barbara Cygler.

Pe de altă parte, Pascal Prigent a apreciat perioada petrecută la şefia GSK România ca pe o foarte bună experienţă de învăţare. “Piaţa farmaceutică locală este una volatilă şi impredictibilă, este nevoie să te adaptezi mereu şi să evoluezi, ceea ce este echivalent cu întărirea unor capabilităţi precum creativitatea şi rezilienţa. Am cunoscut aici foarte mulţi oameni minunaţi şi sunt impresionat de calitatea oamenilor din România. Am descoperit o ţară minunată, mult mai frumoasă decât în imaginile stereotipe. Sunt mândru de rolul pe care GSK l-a jucat în diverse parteneriate pentru a îmbunătăţi sistemul de sănătate şi, în cele din urmă, starea de sănătate a românilor, însă sunt conştient de faptul că anumiţi indicatori cheie din sănătate sunt pe ultimele locuri în Uniunea Europeană şi că încă mai sunt multe lucruri de făcut”.

Barbara Cygler este de origine franceză, are 41 de ani şi a absolvit Management expert degree (École Supérieure de Gestion E.S.G.) şi un Master în marketing farmaceutic.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.