STB, Metrorex și Otopeni promovează video-uri de prim-ajutor pentru afecțiuni neurologice

0

Societatea de Transport București (STB), Metrorex și Aeroportul Otopeni se alătură campaniei „Împreună suntem #NeuroPuternici”, promovând pașii corecți de acordare a primului ajutor în caz de criză epileptică și AVC, precum și sfaturi utile privind suportul pacienților cu Scleroză Multiplă, Boala Parkinson și Boala Alzheimer.

Astfel, timp de o lună, în cadrul a 530 de autobuze din flota STB, precum și în cele 62 de stații de metrou din București, vor rula clipuri video educaționale privind acordarea primului ajutor și suportul pe termen lung necesar pacienților care trăiesc cu Epilepsie, AVC, Scleroză Multiplă, Boala Parkinson și Boala Alzheimer. De asemenea, informațiile utile din cele cinci clipuri video au fost transpuse și sub formă de infografice care vor fi afișate în cel mai mare aeroport din România – Aeroportul Otopeni și în stațiile de metrou.

Numărul total al celor care tranzitează Aeroportul Otopeni sau circulă cu metroul și autobuzele din flota STB se ridică la aproximativ 1.1 milioane de români pe zi.

„Ne dorim ca un număr cât mai mare din cei 1.1 milioane de români care vor intra zi de zi în contact cu mesajele noastre să disemineze informațiile în familie și în cercurile de apropiați, pentru a reuși, împreună, să scoatem din izolare pacienții cu afecțiuni neurologice, aceștia alegând în momentul de față să se excludă din societate din cauza preconcepțiilor existente,” afirmă dr. Dan Mitrea, Director Medical al Clinicii Neuroaxis.

În cadrul campaniei Împreună suntem #NeuroPuternici, există o componentă de informare adresată publicului larg, precum și Atelierele #NeuroPuternici, adresate pacienților, prin care se încearcă impulsionarea acestora să rămână activi prin întâlniri și workshopuri pe teme diverse precum dans, kinetoterapie, psihoterapie, pictură și chiar un atelier de decorat turtă dulce.

”Nu în ultimul rând, pentru că dorim să sprijinim un proces de reintegrare în societate a acestor pacienți, o altă componentă a campaniei este reprezentată de întâlniri cu marii angajatori din România, pentru a încerca să eliminăm preconcepțiile privind afecțiunile neurologice, astfel încât pacienții care suferă, de exemplu, de epilepsie, să poată continua să lucreze fără să fie marginalizați de colegi și superiori”, adaugă dr. Dan Mitrea.

Duminică, 26 martie, la nivel internațional a fost marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Epilepsiei.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.