SUA: Medicament care provoacă avortul poate fi vândut în farmacii

0

Farmaciile din Statele Unite dezbat dacă să înceapă să vândă mifepristone, o pastilă utilizată pentru a provoca avortul, având în vedere că recent au primit aprobarea FDA (Food and Drug Administration) de a face acest lucru, relatează Reuters.

Decizia depinde de locația fiecăreia pentru că aproape jumătate dintre statele americane interzic sau restricționează avortul. Totuși, proprietarii unor farmacii au menționat că, în cazul lor, convingerile personale, dar și cultura și atitudinile locale îi vor ajuta să decidă.

Aprobarea FDA va face mai accesibil avortul medicamentos, care reprezintă mai mult de jumătate din toate procedurile de întrerupere de sarcină din SUA, dar încă rămâne de văzut impactul asupra farmaciilor din statele care interzic avortul.

Un reprezentant al GenBioPro, una dintre companiile care produc mifepristone în Statele Unite, a menționat că a primit deja aplicații pentru distribuire, fără a oferi detalii suplimentare.

În condițiile în care cadrul legal de comercializare a acestui medicament nu este clar încă, farmaciile din statele care au legi împotriva avortului s-ar putea expune unui risc de a fi în ilegalitate și și-ar putea pierde licența de funcționare dacă decid să vândă mifepristone. În plus, intervin în discuție factori precum siguranța farmaciilor și a farmaciștilor.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.