Un nou început

0

Început de interviu cu un medic hematolog, profesor, care îmi spune că n-a dormit toată noaptea după ce a dat o veste proastă unei paciente care, deși arată și pare foarte bine, de fapt nu e bine deloc… Pentru ea nu se mai poate face nimic. Medicul preia toată încărcarea, toată durerea, toată neputința, însă trebuie să se arate tare… Toată durerea și strigătul, toată neputința și revolta care urlă e la interior, fără să se poată exprima, alungă somnul și liniștea… Dumnezeu îi dă fiecăruia cât poate duce, conchide un profesionist care trebuie să se recunoască înfrânt în fața bolii împotriva căreia a luptat cu toate armele, cu toată energia și cu toată empatia, deși medicii sunt acuzați de multe ori de duritate și de lipsă de empatie cu pacientul… Dar pe medici cine îi apără și cine îi descarcă de toate poverile?!…

Revista Medica Academica se află, iată, la aproape 10 ani de la lansare și aproape 100 de numere de la apariție, în prag de frumoasă primăvară, la un nou început. Odată cu acreditarea obținută din partea CMR, un vot de încredere acordat pentru noi, vom încerca să îndeplinim la un mod cât mai înalt și profesionist așteptările dumneavoastră, cititorii și abonații noștri, care aveți încredere în noi și ne citiți și ne urmăriți număr de număr.

Eu personal, de când am preluat “manufactura” acestui proiect, m-am străduit să îl realizez la cel mai înalt nivel posibil. De cele mai multe ori nu a fost ușor, soare nu se face repede și nici simplu, dimineața vine după o noapte cruntă de nesomn și de îndoieli.

Dar mergem mereu mai departe, nu-i așa, pentru că toată Lumea se naște din nou odată cu o nouă zi și pentru că noi, fiecare, purtăm poverile pe care le putem duce.

Într-o nouă zi, cu un nou început! 

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.