Vifor Pharma susține inițiativele pentru creşterea nivelului de informare asupra carenței de fier

0

Carența de fier afectează până la o treime din populația globală, arată datele Organizației Mondiale a Sănătății, şi este cel mai des întâlnită la vârstnici şi la pacienții cu boli cronice precum boala cronică de rinichi, insuficiența cardiacă sau bolile inflamatorii intestinale. Are un impact major asupra calității vieții şi poate influența rezultatele tratamentului. Pe 26 noiembrie se marchează, de doi ani, Ziua Internațională a Carenței de Fier.

 

“Carența de fier este o afecțiune des întâlnită care, mai ales în cazul pacienților cu afecțiuni cronice, este de multe ori ignorată. Carența de fier este o afecțiune medicală determinată de nivelul de fier insuficient în organism pentru a răspunde nevoilor acestuia. Diagnosticarea timpurie şi administrarea tratamentului optim sunt esențiale pentru că fierul este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organelor”, spune Prof. Maria Cappellini, Universitatea din Milano.

Compania Vifor Pharma susține numeroase inițiative la nivel global pentru a atrage atenția asupra impactului major al carenței de fier:

  • www.irondeficiency.com este un site internațional care oferă pacienților, aparținătorilor şi medicilor informații privind cauzele, consecințele şi simptomele carenței de fier;
  • ,,Symptom browser” este o nouă aplicație cu informații despre carența de fier, care poate fi descărcată din Apple App Store sau Google Play;
  • Potrivit unui sondaj european privind carența de fier, care a cuprins 10.000 de respondenți din 7 state europene, simptomele asociate carenței de fier sunt foarte puțin cunoscute deşi mai mult de jumătate dintre pacienți recunosc că afecțiunea are un impact negativ major asupra calității vieții. Unul din trei respondenți şi-a descris afecțiunea ca fiind severă sau foarte severă la momentul diagnosticului. Studiul subliniază şi faptul că principalele simptome care i-au determinat pe pacienți să apeleze la un specialist au fost oboseala – primul simptom resimțit – paloarea şi lipsa de concentrare.

 

Datele arată că o treime din populație nu este conştientă de riscurile carenței de fier sau anemiei feriprive. Mai mult, o treime dintre cei care cunosc această afecțiune nu ştiu să recunoască simptomele.

Cu ocazia marcării celei de-a doua ediții a Zilei Internaționale a Carenței de Fier, în data de 26 noiembrie 2016, Vifor Pharma subliniază angajamentul ferm al companiei de a contribui la educarea populației şi a profesioniştilor din domeniul medical cu privire la simptomele acestei afecțiuni.

Vifor Pharma, o companie a grupului Galenica – Elveția, este un lider mondial în descoperirea, dezvoltarea, producția și comercializarea de medicamente pentru tratamentul deficitului de fier. Compania oferă de asemenea un portofoliu diversificat de medicamente cu prescripție sau fără prescripție (OTC). Mai multe informații despre Vifor Pharma și compania sa mamă Galenica pe www.viforpharma.com și www.galenica.com.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.