Webinare gratuite pentru promovarea igienei orale

0

Părinții vor putea participa online la webinarii gratuite pentru promovarea igienei orale, în cadrul unei campanii desfășurate de Colgate România în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie și cu Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică. Cele 5 webinarii incluse în campania “Zâmbește pentru viitor” vor fi susținute de medici stomatologi pediatri și ortodonți, după următorul program:

29 septembrie 2020: Copilul tău merită un zâmbet sănătos!

13 octombrie 2020: Igiena orală acasă, alături de cel mic

27 octombrie 2020: Prevenirea afecțiunilor dentare în cabinetul stomatologic

10 noiembrie 2020: Igiena orală a copiilor cu aparate ortodontice

24 noiembrie 2020: Medicul stomatolog este prietenul copilului tău!

Părinții se pot înscrie pe website-ul www.programscolarcolgate.ro. Fiecare webinar durează 30 de minute. Toate întrebările de la părinți vor primi răspunsuri de la medicul stomatolog fie în timpul webinarului, live, fie ulterior, pe pagina programului.

Campania “Zâmbește pentru viitor” face parte din Programul Școlar Colgate, care a împlinit 27 de ani și a ajuns în acest răstimp la peste 6 milioane de copii români cu lecții de educație pentru sănătate și produse de igienă orală.

În acest an, în perioada septembrie-noiembie 2020, programul va ajunge în clasele a 200.000 de copii din 13 județe: Arad, București (sectoarele 1, 2, 3 și 5), Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare și Tulcea.

Copii din clasele 0-IV învață de la voluntarii Crucii Roșii Române cum să prevină afecțiunile dentare, respectiv:

  • periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute;
  • schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni;
  • vizite periodice, de două ori pe an, la medicul dentist;
  • adoptarea unui stil de viață echilibrat.

Programul Școlar Colgate este parte integrantă a iniţiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures™, lansată în 1991, care a ajuns cu programe educaționale și produse de îngrijire orală la peste 50 de milioane de copii din 80 de țări.

Potrivit OMS, aproape toți adulții și 60-90% dintre copiii din întreaga lume suferă de probleme dentare. În România, statisticile arată că 26% dintre români merg la stomatolog de cel puțin două ori pe an și că, în medie, un român consumă un tub şi jumătate de pastă de dinţi pe an și își schimbă periuța de dinți o dată la 15 luni.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.