1,15 milioane de teste rapide antigen, distribuite în școli

0

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București au primit peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sanatatii. Dintre acestea, peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ. Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unități de învățământ și 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi. Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.

„Ministerul Sănătății s-a asigurat că toate cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ din țară au la dispoziție testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creșterea accesibilității la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”, a afirmat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Guvernul României a decis introducerea testării rapide în unitățile de învățământ la reluarea cursurilor, începând cu 8 februarie pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.