20 de ani de transplant european în România

0

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj- Napoca organizează evenimentul aniversar „20 de ani de transplant european în România – Puterea de a da viaţă” în perioada 5-6 Octombrie 2012, în Cluj-Napoca, Grand Hotel Italia.

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca are cea mai mare experienţă din ţară în domeniul transplantului, în cadrul programului fiind efectuate 1500 de transplante renale şi pancreatice. Mai mult, în cei 20 de ani s-au inregistrat o serie de premiere naţionale şi internaţionale: primul transplant dublu, de pancreas şi rinichi simultan; primul şi singurul institut medical în care se desfaşoară un program special de transplant renal DOMINO.

Organizat sub auspiciile Ministerului Sănătăţii, al Universităţii de Medicină şi Familie “Iuliu Haţieganu”, Academiei de Ştiinţe Medicale din România, Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, Romtransplant şi al Asociaţiei Bolnavilor Transplantaţi din România, evenimentul celebreză succesele obţinute în cadrul programului de transplant renal iniţiat de Prof. Dr. Mihai Lucan în 1992.

În cadrul evenimentului vor fi decernate premii, decoraţii şi distincţii naţionale şi internaţionale.

About Author

Johana Grigore

Comments are closed.