2018: Peste 37.000 de pacienţi tratați la Spitalul Sanconfind Câmpina

0

Peste 37.000 de pacienţi s-au tratat în cadrul spitalului Sanconfind din Câmpina în perioada ianuarie – octombrie 2018, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Conform unui raport intern, cei mai mulți pacienți au apelat la serviciile de laborator (11.657), la secțiile BFKT (5.638), imagistică (5.173), obstetrică-ginecologie (4.275) și dermato-venerologie (3.073).

Din 2018, la Sanconfind funcţionează şi secţia de „spitalizare de zi” pentru specialitățile: cardiologie, dermatologie, obstetrică-ginecologie, chirurgie și diabetologie. În această structură, din mai 2018 au beneficiat  de servicii medicale peste 822 pacienți. „Am dedicat un etaj întreg spitalizării de zi, în care pacientul vine, este consultat, diagnosticat, după care  primește recomandările medicale. Pacienţii au fost foarte interesaţi”, a declarat antreprenorul Ioan Simion.  Atât pacienții, cât și personalul medical agreează această această formă de spitalizare, fiind eficientă și rapidă. De asemenea, pacientul poate fi monitorizat în continuare prin cabinetele ambulatorii.

În 2018, la maternitatea Sanconfind s-au născut peste 239 de copii, iar mamele care au ales să nască aici vin din aproape toată țara (Ploiești, Câmpina, București, Târgoviște, Focșani, Vălenii de Munte, Constanța, Galați sau Brașov), dar și din străinătate: Anglia, Olanda, Spania, Turcia și China. Prețul pentru pachetul standard de naştere naturală este 3.500 lei (rezervă cu două paturi și două nopți de cazare), iar pentru pachetul standard de naştere prin cezariană, 5.200 lei (rezervă cu două paturi și trei nopți de cazare). Există şi pachete de naștere naturală și prin cezariană VIP, unde mămica stă într-o rezervă cu un singur pat, în sistem rooming-in.

Având la bază o investiţie care a depășit 22 mil. euro, Sanconfind este singurul spital privat din Prahova. Se extinde pe o suprafaţă de 11.000 mp şi este dotat cu 90 paturi, dintre care 75 sunt rezervate pentru spitalizare continuă și 15 pentru spitalizare de zi. La nivel de personal, spitalul are 210 angajaţi, dintre care 22 sunt medici angajaţi full-time și part-time.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.