2019: 15 puncte de recoltare inaugurate de Synevo

0

Furnizorul de servicii de diagnostic de laborator Synevo România a  inaugurat recent două centre de recoltare în orașele Brașov și Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat de presă.  Compania mai deține în cele două orașe câte un laborator modern care deservește și localitățile din apropiere și câte trei unități. În urma lansării celor două puncte de recoltare, rețeaua Synevo a ajuns la nivel național la 113 centre de acest tip și 17 laboratoare, având o acoperire puternică în 36 de județe și 50 de orașe.

Synevo și-a consolidat în 2019 prezența în centrul țării unde a mai inaugurat trei centre de recoltare în Sfântul Gheorghe, Târgu Mureș și Sibiu. Synevo este prezentă acum în Transilvania cu 18 de puncte de recoltare și trei laboratoare amplasate în opt județe, respectiv 11 localități. Județul cu cea mai puternică prezență în regiune este Cluj, Synevo activând aici în orașele Cluj-Napoca (un laborator și patru centre de recoltare), Florești și Câmpia Turzii. În județul Brașov compania mai deține un centru de recoltare în Săcele, pe lângă cele patru din orașul Brașov. „2019 a fost un an de extindere și consolidare a prezenței Synevo în Transilvania, aducând astfel cât mai aproape de pacienții de aici o paletă extrem de vastă de teste realizate la un nivel de acuratețe ridicat și într-un interval de timp scurt, ca urmare a investițiilor realizate constant pentru dezvoltarea tehnologică”, a declarat Radu Piciu, Director Regional Zona Centru Synevo România.

Synevo România este cel mai mare furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România. După primele șase luni ale acestui an grupul Medicover a raportat că Divizia de Servicii de  Diagnostic din care face parte Synevo România a generat venituri totale de 29,9 milioane euro, cu 14,1% mai mult decât anul trecut.

Laboratorul Central din apropierea orașului București este una dintre cele mai mari unități de acest tip, fiind un hub regional care deservește pacienți din cinci țări diferite din Europa de Sud-Est. Compania a achiziționat anul trecut aici un nou echipament Cobas complet, unic în România, pentru care a alocat fonduri totale de 1,1 milioane euro. Acesta permite efectuarea unui număr de aproximativ 8.000 de teste/oră, cu acuratețe maximă.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.