30 de milioane de lei pentru prevenirea și combaterea infecțiilor nosocomiale

0

bacteria-426997_1920Ministerul Sănătății a lansat Planul Strategic de Prevenire și Combatere a Infecțiilor Nosocomiale 2016 – 2018 care include o serie de măsuri vizând prevenția, reducerea incidenței, monitorizarea şi creşterea capacităţii de diagnostic a infecţiilor nosocomiale, se arată într-un comunicat de presă al MS.

Pentru derularea activităților aferente Planului vor fi alocați aproximativ 30. 000.000 de lei, dintre care 13.200.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru activităţile derulate în perioada mai-decembrie 2016.

Printre obiectivele Planului se numără creșterea capacității de diagnostic, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale, realizarea unui sistem eficient de raportare a  infecțiilor nosocomiale, îmbunătățirea activității de supraveghere și limitarea rezistenței bacteriene la antimicrobiene în mediul spitalicesc, reducerea consumului excesiv și nejustificat de antibiotice.

De asemenea, potrivit comunicatului de presă, va fi demarat un plan de investiții care să îmbunătățească/ standardizeze dotarea laboratoarelor de microbiologie și a Serviciului de Prevenire și Combatere a Infecțiilor Nosocomiale din cadrul unităților sanitare implicate în program și vor fi organizate sesiuni de instruire a personalului implicat în activitatea de prevenire, supraveghere, diagnostic și control al infecțiilor nosocomiale din 112 unități sanitare.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.