Test de autoevaluare pentru controlul astmului

0

spirometriDoar în Europa, 30.000.000 persoane suferă din cauza astmului și aproximativ unu din patru pacienţi a avut cel puţin o criză de astm atât de severă, încât nu a putut nici măcar să ceară ajutor.  Astmul afectează mai mult de 300.000.000 oameni în toată lumea și este cea mai răspândită boală cronică printre copii. În România, se estimează că sunt între 800.000 şi 1.000.000 cazuri de astm.

“Astmul este o boală care poate fi ţinută sub control. Este important ca pacienţii să ştie că pot duce o viaţă normală dacă îşi iau tratamentul şi se feresc de factorii de risc.” spune Prof. Dr. Florin Mihălţan, Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie şi reprezentantul GINA (Global Initiative for Asthma) în România. „Pe  www.invingeastmul.ro pacienţii au la dispoziţie un  test de autoevaluare a controlului astmului ”, a adăugat prof. Mihălţan.

Pacienţii cu astm ar trebui să evite factorii de risc, să renunțe la animalele de companie și la fumat, să nu folosească deodorante puternice – săpun, şampon, parfum, deodorant de cameră și să facă pregătiri speciale pentru camera unde locuiesc – să renunțe la covoare, perne suplimentare, fotolii, să spele cearşafurile şi păturile des în apă fierbinte și să le lase la uscat la soare, să aerisească des camera.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.