41% dintre români suferă de tulburări de somn

0

Conform unui studiu  global derulat de Sanofi, femeile au dificultăți de somn mai frecvent decât bărbații, fiind mai îngrijorate în ceea ce privește finanțele personale (41 vs. 33%), grijile legate de copii (32 vs. 18%) și de asemenea sunt mai deranjate de parteneri, care se mișcă prea mult sau sforăie (24 vs. 15%), potrivit unui comunicat de presă al companiei farmaceutice care a lansat suplimentul alimentar Novanight.

Există diferențe și de la o categorie de vârstă la alta. În cazul femeilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, două din cinci femei folosesc rețelele de socializare noaptea. Între 25 și 34 de ani, principala sursă de îngrijorare este locul de muncă, iar după 35 de ani finanțele reprezintă principala îngrijorare. Femeile cu vârsta între 45 și 54 de ani sunt cele mai expuse tulburărilor de somn, dată fiind presiunea faptului că trebuie să aibă grijă atât de copii, cât și de părinții ajunși la o vârstă înaintată. Începând de la 55 de ani, sănătatea acaparează gândurile din timpul nopții. În cazul bărbaților, cele mai frecvente motive de tulburare a somnului sunt finanțele personale (33%), stresul (29%), problemele de sănătate (22%) și copiii (18%).

Aproximativ 41% dintre români suferă de tulburări de somn  cum ar fi dificultăți la adormire, somn întrerupt în timpul nopții și dificultăți de trezire dimineața.

Din zece persoane care suferă de tulburări de somn la nivel global, doar una se tratează și o face mai degrabă episodic, respectiv în numai 29% dintre situații sunt utilizate medicamente sau suplimente. „Printre motivele invocate pentru neînceperea unui tratament sau tratarea episodică sunt: teama de dependență și de efecte adverse, dificultatea de a găsi un produs complet care adresează toate tulburările de somn și preferința pentru remedii naturiste”, explică dr. Lorena Petcu, Medical Lead Consumer HealthCare, Sanofi Romania & Moldova.

Tulburările de somn afectează în mod semnificativ calitatea vieții, manifestându-se prin lipsa concentrării, iritabilitate, mâncat excesiv și oboseală. Consecințele frecvente sunt performanța slabă, starea generală modestă de sănătate, îngrășare sau chiar obezitate și slăbirea sistemului imunitar.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.