50 de pacienți români au apelat la consultații video online cu medici austrieci în ultimele luni

0

Centrul medical virtual WPK Online Healthcare Center, înfiinţat de Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, a atras în primele trei luni de la lansare, 50 de pacienţi români, care au accesat consultații video online cu experţi medicali de top pe plan internaţional, potrivit unui comunicat de presă. Cele mai solicitate servicii medicale, în perioada mai – iulie, au fost cele de reumatologie, psihiatrie, chirurgie, ginecologie, medicină internă, ortopedie, ORL, oncologie și second opinion radiologie.

Pentru pacienții români sunt asigurați trei manageri de caz vorbitori de limba română, astfel încât întregul proces să fie foarte facil pacientului. Aceștia oferă consiliere personalizată fiecărui pacient în parte și îi solicită acestuia analizele medicale în format electronic, pentru a fi vizualizate de medicul din Viena. Ulterior, pacientului i se comunica ziua și ora la care va intra în legatură online cu specialistul. În cazurile unde este necesar, specialiștii vor reevalua analizele realizate în țară.

Plata se face online în câteva minute, iar consultația are loc prin intermediul unei platforme video care respectă standardele internaționale de siguranță a datelor şi este ușor de accesat de pacient.

Spitalul Wiener Privatklinik pune la dispoziția pacienților servicii de diagnostic și tratament în peste 30 de specialități medicale și deține în structura sa 14 centre de competență. În cadrul campusului medical își desfășoară activitatea peste 250 de experţi medicali de top. În 2019, peste 1,100 de pacienți români au solicitat serviciile medicale ale spitalului, numărul acestora fiind în creștere cu 28% față de anul precedent.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.