59% dintre români au consumat suplimente alimentare în primele 6 luni ale pandemiei

0

Aproximativ 59% dintre români au folosit suplimente în perioada februarie-august 2020, conform unui studiu de consumator solicitat de Secom, companie specializată în importul, promovarea și comercializarea de produse naturale pentru sănătate. Peste jumătate, respectiv 51% din totalul consumatorilor de suplimente alimentare din România au apelat la acestea pentru susținerea imunității și rezistența organismului; alte motivații sunt intenția de a ameliora starea de oboseală sau de nervozitate și dorința de a avea mai multă energie și o stare de bine.

Potrivit studiului, la nivelul întregului eșantion de respondenți se observă o atitudine preventivă față de sănătate. 60% dintre respondenți declară că doresc să se protejeze și să prevină din timp problemele de sănătate, iar 54% că vor să aibă un stil de viață echilibrat, atât fizic cât și psihic, atitudini diferențiate destul de bine la nivel de comportament în ceea ce privește consumul de suplimente alimentare.

Frecvența de consum în perioada menționată a crescut pentru 9% dintre consumatori din cauza pandemiei, în timp ce în 21% dintre cazuri putem vorbi de un consum regulat, periodic. Intenția de consum pe viitor e ridicată – 58% dintre respondenți declarând că vor continua să consume suplimente alimentare.

Aceeași abordare preventivă se remarcă și în cazul mamelor participante la studiu care au declarat în proporție de 62% că vor să își protejeze copiii și să prevină din timp eventualele probleme de sănătate ale acestora. În rândul respondentelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 ani și cu copii de la 0 la 10 ani, 65% au oferit suplimente pediatrice în perioada februarie-august, frecvența de consum în rândul copiilor crescând, 10% dintre mame menționând că le-au oferit mult mai des din cauza pandemiei. Intenția de consum este ridicată, 62% dintre respondente declarând că le vor oferi și în viitor. Pediatrul și medicul specialist se diferențiază ca surse principale de informare pentru suplimentele pediatrice.

În cazul suplimentelor pentru adulți, principalele criterii care influențează alegerea sunt: recomandarea medicului, efectul/beneficiile produsului, conținutul de ingrediente cât mai naturale și recomandarea farmacistului.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.