A încetat din viață prof. Ovidiu Băjenaru

0

Şeful Secţiei Neurologie II a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, profesorul Ovidiu Băjenaru, a încetat din viață, a anunţat joi conducerea unităţii medicale. Medicul, în vârstă de 63 de ani, fusese internat în urmă cu o săptămână la Institutul Matei Balş din Capitală, după ce se îmbolnăvise de Covid-19.

Cu peste 30 de ani de experiență în domeniul medicinii, ”prof. Ovidiu Băjenaru a reprezentat o personalitate desăvârșită în medicina românească, un profesor excelent de neurologie, un medic profesionist pentru pacienți și un dascăl apreciat de studenții săi”, potrivit mesajului semnat de prof. dr. Catalina Poiana, în numele Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Bucuresti. Potrivit UMF Carol Davila, personalitate marcanta a neurologiei la nivel international, profesorul Ovidiu Alexandru Bajenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificandu-si binele personal in folosul comunitatii academice si al umanitatii.

Prof. Ovidiu Băjenaru a absolvit Facultatea de Medicină UMF”Carol Davila” Bucuresti în 1983.  În perioada 1993 – 2002, a fost Director Medical al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, iar din  1994, Seful Clinicii de Neurologie în aceeași unitate. Din 1999, a devenit profesor universitar de neurologie. În perioada 2000 – 2004, a fost Prodecan al Facultatii de Medicină – UMF”Carol Davila” București, între 2008-2011 fiind  Șeful Catedrei de Neurologie – UMF ”Carol Davila” București – Facultatea de Medicina.  Din 2011 a fost Director al Departamentului 6 –Neuroștiințe Clinice din UMF”Carol Davila” București – Facultatea de Medicină, reales în 2015, până în anul 2020.

”Neuroreabilitarea trebuie gestionată de echipe multidisciplinare, coordonate de către medicul specialist neurolog ”, a afirmat prof. Ovidiu Băjenaru într-un interviu acordat revistei Medica Academica. Majoritatea bolilor neurologice cronice sunt afecţiuni care din păcate nu se vindecă, dar  în cel mai bun caz se pot ameliora. ”Din nefericire, în România sistemul medical de neuroreabilitare este tributar unei concepţii învechite, a cărui schimbare trenează. Liste de așteptare, pacienți care pierd din cauza lipsei unui cadru bine controlat și dirijat medical de neuroreabilitare corectă, a menționat șeful Secției de Neurologie a Spitalului Universitar.

În 2016, prof. dr. Ovidiu Băjenaru a primit Premiul de Excelență pentru contribuția la dezvoltarea școlii românești de neurologie, în cadrul Galei Premiilor de Excelență Medica Academica.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.