Abbott: Teste de laborator pentru anticorpi COVID-19, disponibile în România

0

Abbott, companie din domeniul testării bolilor infecțioase anunță disponibilitatea imediată în România a testelor de laborator pentru depistarea anticorpilor COVID-19, certificate CE, potrivit unui comunicat de presă. Testul a demonstrat specificitate și sensibilitate mai mare de 99% după 14 sau mai multe zile de la apariția simptomelor.

„Abbott a depus tot efortul pentru a pune la dispoziție testele COVID-19 cât mai repede posibil pentru a ajuta la combaterea acestei pandemii”, a spus Konstantinos Varlas, director general, Abbott. „Suntem mândri să furnizăm imediat testele pentru depistarea anticorpilor, deoarece acestea ne vor ajuta să determinăm cine a avut virusul ca să ne reîntoarcem cu încredere la viața normală”, a adăugat acesta.

Testarea moleculară detectează dacă o persoană are virusul, în timp ce testele de anticorpi determină dacă persoana a fost infectată. Testul Abbott pentru anticorpi IgG SARS-CoV-2 identifică anticorpul IgG, o proteină pe care organismul o produce în stadiile târzii ale infecției și poate persista până la luni și, posibil, ani după recuperarea unei persoane. Testul pentru detectarea anticorpilor IgG a demonstrat specificitate și sensibilitate mai mare de 99% după 14 sau mai multe zile de la apariția simptomelor.

Testul Abbott de anticorpi IgG este disponibil pe instrumentele de laborator ARCHITECT® i1000SR, i2000SR și Alinity™ , ARCHITECT fiind unul dintre cele mai utilizate sisteme de laborator din lume și este folosit de zeci de ani. În laboratoarele din România sunt utilizate peste 150 de astfel de instrumente, care pot realiza până la 100-200 de teste pe oră.

Un studiu publicat recent în Journal of Clinical Microbiology a relevat că testul Abbott pentru anticorpi IgG SARS-CoV-2 are 99,9% specificitate și 100% sensibilitate pentru detectarea anticorpilor IgG la pacienți după 17 sau mai multe zile de la începerea simptomelor.

Abbott își crește semnificativ producția europeană pentru testarea anticorpilor și, în curând, își va extinde testarea de laborator prin lansarea testului de detecție a anticorpilor de tip IgM, se menționează în comunicatul de presă.

Testarea anticorpilor este un pas important pentru a determina dacă o persoană a fost infectată, stabilind inclusiv cât timp rămân anticorpii în organism și dacă oferă imunitate. Acest tip de cunoștințe ar putea ajuta la dezvoltarea tratamentelor și vaccinurilor. Testul pentru depistarea anticorpilor se adaugă testelor Abbott COVID-19 deja existente în România și care utilizează sistemul RT-PCR m2000™.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.