Academia Europeană pentru Asistenți Medicali acceptă noi înscrieri

0

Rețeaua de sănătate Regina Maria, în colaborare cu Coventry University Marea Britanie, a lansat în România Academia Europeană pentru Asistenți Medicali care a pregătit deja o primă grupă de studenți și acceptă noi înscrieri.

Oferta Academiei se bazează pe 75% experiență medicală practică la standardele NHS (National Health Services, UK). Cursurile se desfășoară într-un campus propriu, construit sub forma unui mini-spital dotat cu echipamente de ultimă generație: simulatoare high-tech și ochelari AR, ce permit replicarea diferitelor scenarii clinice.

Cu sprijinul sponsorilor, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali dispune de manechine umanoide robotice de ultimă generație care imită simptomele studiate, clinice sau cronice, de la dilatarea pupilelor și până la stop cardio-respirator. In plus, manechinele sunt dotate cu circuite interne de lichide, fapt ce permite simularea recoltarii de probe biologice. In timpul examenelor practice, manechinele-simulatoare sunt controlate de profesori de la distanță, din camere de examinare si observare, conform temelor propuse.

Mai mult decât atât, învățarea practică este completată de studiul teoretic și de lucrul permanent student – mentor. Ca și la Coventry University, fiecărui student i se alocă un mentor personal, un profesionist care îi urmărește în permanență activitățile practice și academice.

„Există o nevoie de învățare continuă, o nevoie stringentă de profesionalizare continuă a acestei categorii de personal medical. De aceea, prin Academia Europeană pentru Asistenți Medicali ne propunem să adăugăm o valoare semnificativă și absolut necesară în acest domeniu, fiind instituția care oferă acces la educație continuă si la o suită de instrumente de învățare și tehnologii unice în România, aliniate la cele mai înalte standarde internaționale. Cu ajutorul sponsorilor noștri, avem acum și un nivel de echipare complet, de ultimă generație, astfel încât am toată încrederea că absolvenții noștri vor deveni liderii asistenței medicale în România de mâine”, a afirmat Fady Chreih, CEO, rețeaua de sănătate Regina Maria.

La finalizarea programului de licență de trei ani, studenții Academiei Europene pentru Asistenți Medicali au șansa de a se angaja imediat, în cadrul rețelei de sănătate Regina Maria.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.