Achiziții MedLife

0

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță semnarea achiziției pentru 80% din acțiunile celui mai important operator medical local din regiunea de vest, Medici’s. Tranzacția marchează o consolidare puternică în zona de vest a României și are drept obiectiv ca în următorii 2-3 ani să transforme Timișoara într-unul dintre cele mai puternice hub-uri regionale de sănătate.

De asemenea, MedLife a mai achiziționat recent pachetul integral de acțiuni al societăților din grupul Medicris Oradea, cel mai mare centru de medicina muncii și servicii conexe din județul Bihor. Medicris activează de peste 20 ani pe piața de servicii medicale private din Oradea și oferă servicii medicale de ambulator care integrează 9 specialități medicale: medicina muncii, oftalmologie, medicină internă, ORL, psihologie și altele. În prezent, clinica are un portofoliu de peste 22.000 de abonați.

 

Clinicile Medici’s au o istorie de 25 de ani în Timișoara și au cunoscut o dezvoltare constantă și solidă, care continuă în prezent prin construcția unui spital multidisciplinar. Acesta va avea o suprafață totală de 5500mp și este compus din două clădiri gemene. Construcția primei clădiri este finalizată, iar în acest moment sunt în desfășurare lucrările de amenajări interioare. Primul turn va avea în structură farmacie, imagistică mare (CT și RMN), săli de operație, ATI, saloane pre și post operator și va fi funcțional din decembrie 2022. Cea de-a doua clădire are ca termen de finalizare anul 2024. În momentul finalizării, ar urma să devină cel mai mare spital privat din Timișoara.

Medici’s este un creator de standarde în sănătate, recunoscut la nivel internațional și apreciat de peste 100.000 de pacienți anual. Are în portofoliu peste 40.000 de abonați permanenți, 4 clinici și 40 de cabinete proprii de consultații, laborator de imagistică medicală, platformă de analize de laborator și peste 200 de medici proprii și colaboratori. Investițiile se ridică la peste 15m euro în cei 25 de ani, iar cifra de afaceri înregistrată anul trecut este de 20.3m RON, în creștere cu 40% față de 2020.

Potrivit reprezentanților MedLife, odată cu finalizarea achiziției, echipa actuală de management își va păstra integral atribuțiile.

„Medici’s devine un partener strategic cu un rol bine definit în ecosistemul MedLife. Împreună avem ca obiectiv să poziționăm și să transformăm regiunea de vest într-un hub medical performant. În strategia pe termen lung a MedLife, spitalele reprezintă un punct central și ne propunem să contribuim considerabil pentru dezvoltarea acestora. Avem pe de-o parte o populație îmbătrânită, patologii complexe, iar pe de altă parte sesizăm și schimbarea de mentalitate a pacienților care accesează mult mai frecvent serviciile medicale integrate, personalizate și cu un grad ridicat de complexitate. Odată cu inaugurarea Medici’s Hospital vom avea o rețea de 16 spitale la nivel național”, a menționat Dorin Preda, Executive Director al MedLife Group.

Achiziția derulată de MedLife presupune preluarea celor 4 clinici Medici’s, a laboratorului Laborix și a Medici’s Hospital.

După finalizarea tranzacției, MedLife va deține în Timișoara 5 clinici, 2 laboratoare, 1 spital multidisciplinar de mari dimensiuni și 1 laborator de celule stem.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.