Admitere la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali

0

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, un program de licență dezvoltat de Rețeaua de Sănătate Regina Maria în parteneriat cu Universitatea Coventry, lansează înscrierile pe loc pentru programul de studii universitare pentru asistenți medicali, potrivit unui comunicat de presă. Pe 14 iulie va avea loc admiterea pe baza unui interviu; condițiile de participare sunt nota minima de 7,50 la examenul de bacalaureat și cunoștințe avansate de limba engleză (minim nivel B2).

„Programa de studii și diploma emisă la finalul facultății sunt identice cu cele ale unui student care studiază în Marea Britanie, însă, foarte important, costurile de școlarizare sunt la mai puțin de jumătate. În plus, dacă situația și performanța academică o permit, studentul poate avea costuri zero pe întreaga durată a școlii”, a explicat Dan Cârciumaru, Manager Programe Educaționale la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali.

Studenții admiși beneficiază de îndrumarea profesorilor de la Universitatea Coventry, precum și de un campus propriu, construit sub forma unui mini-spital dotat cu echipamente high-tech, care permit replicarea diferitelor scenarii clinice: manechine umanoide robotice de ultimă generație care pot simula orice simptom sau condiție medicală supusă studiului, de la dilatarea anormală a pupilelor, până la stopul cardio-respirator. Manechinele sunt dotate cu circuite interne de lichide, fapt ce permite simularea recoltării de probe biologice. În timpul examenelor practice, manechinele-simulatoare sunt controlate de profesori de la distanță, din camere de examinare și observare, conform temelor propuse. În plus, studiul clasic al anatomiei este ajutat de utilizarea ochelarilor AR, care permit observarea sistemelor corpului uman cu ajutorul hologramelor de înaltă definiție.

„La finalul ciclului de studiu, absolvenții noștri vor avea siguranța unui loc de muncă în Rețeaua de sănătate Regina Maria și o diplomă de licență recunoscută internațional”, a afirmat George Radoicovici, Decanul Academiei Europene pentru Asistenți Medicali.

Programul de licență  durează trei ani și are specializarea de Asistent Medical Generalist.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.