”Ajutați Salvarea” strânge fonduri pentru echipamente de protecție destinate ambulanțelor

0

”Ajutați Salvarea”, proiect lansat la finalul lunii martie de doi bucureșteni, ambii lucrători la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, au strans fonduri pentru achiziționarea de echipamente de protecție și substanțe biocide pentru corpul medical din teren.

Fondurile, venite în special din donații individuale de la persoane fizice, dar și de la un sponsor corporate, au acoperit, până în acest moment, achiziționarea a 1200 de măști FFP2 și N95, 200 de combinezoane, 200 l dezinfectant de suprafețe, 80 l dezinfectant de mâini, 40 l soluție de nebulizare, 200 de viziere, dar și alimente. În plus, membrii Clubul Off-Road Adventure Romania au donat proiectului 149 de echipamente complete de protecție, adică 149 de combinezoane și 149 de perechi de ochelari de protecție și mănuși.

Toate echipamentele de protecție, achiziționate la prețurile normale, dinainte de declanșarea pandemiei, au fost deja livrate și sunt în utilizare. Până acum, proiectul a strâns peste 36.000 de lei, de la 163 de donatori individuali și o companie, suma medie donată de persoanele fizice fiind de 230 de lei.

„În această perioadă, se anunță foarte multe donații în fiecare zi, de la câțiva lei de la persoane fizice, până la milioane de euro venite de la corporații. Însă toate donațiile din această perioadă de criză merg exclusiv către spitale. Ceea ce ne bucură, este nevoie de echipament și acolo, în mod evident. Însă echipajele din ambulanță sunt cele care merg pe teren, care iau, de multe ori, primul contact cu bolnavul – și care au, bineînțeles, nevoie de aceeași protecție ca și medicii din spitale”, spune Ștefan Mureșeanu, unul dintre cei doi inițiatori ai proiectului și voluntar la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.