Aplicații deschise pentru programul Amgen Scholars 2018

0

Studenții Mircea-Dan Mirea și Radu Costin Bizga Nicolescu, în prezent studenți ai Universității Cambridge, Sacalean Vlad de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și Alon Vigdorovits de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” au participat recent, în Europa, la programul Amgen Scholars inițiat de Fundația Amgen. Acesta oferă studenților oportunitatea de a participa, pe timpul verii, la sesiuni de cercetare în instituții de învățământ și cercetare de de top din Europa și Japonia, iar aplicațiile sunt acum deschise pentru programul din 2018.
Alon și Radu au participat la activități de cercetare în cadrul Ludwig-Maximilians-Universität, Vlad a făcut parte din programul Universității Cambridge, iar Mircea-Dan, din programul Institutului Karolinska, Suedia. Ei sunt patru dintre cei 102 studenți din Europa acceptați anul acesta în program, din peste 1.048 aplicanți. Cinci instutuții educaționale și de cercetare sunt partenerii programului – Universitatea Cambridge, Anglia; EHT Zurich, Elveția; Institutul Karolinska, Suedia; Universitatea Ludwig-Maximilians, Germania și Institutul Pasteur, Franța. În plus, nouă studenți din Europa au participat la Programul Amgen Scholars 2017 din Japonia, care este deschis aplicanților din toată lumea.
Pe lângă experiența individuală de cercetare, cei patru studenți români au participat, de asemenea, la simpozionul european de toamnă, susținut la Cambridge, în perioada 3-5 septembrie. „Sunt foarte bucuros că patru români au participat la Programul Amgen Scholars al Fundației Amgen. Am avut mereu încredere în capacitatea studenților români de a reprezenta țara noastră în știință și domenii conexe acesteia și sper că pasiunea pentru știință va atrage tot mai mulți studenți să urmeze o carieră în acest domeniu. Programul Amgen Scholars reprezintă un punct de plecare foarte bun pentru studenții români și o oportunitate fantastică pentru ei să învețe mai multe despre știință și biotehnologie de la oameni de știință de renume din mediul academic”, a spus Sorin Popescu, Director General Amgen România.
Din 2009, Programul Amgen Scholars a oferit oportunități de cercetare sub îndrumarea unor mentori de la facultăți de renume mondial pentru 738 de studenți din Europa, inclusiv 13 din România. Amgen Scholars Europe este parte a unui program global extins, în valoare de 50 milioane de dolari, cu o durată de 12 ani și cuprinde 17 instituții principale de pe teritoriul Statelor Unite, Europei și Japoniei, care găzduiesc programul de cercetare pe timp de vară.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.