Aproape 9.000 de absolvenți au participat la concursul de rezidențiat

0

La concursul de intrare în rezidențiat din acest an și-au depus dosarele 8 876 tineri absolvenți ai universităților de medicină și farmacie (6283 pentru medicină, 1740 pentru medicină dentară, 853 pentru farmacie). Aceștia au candidat pe 4710 de locuri și posturi pe cele trei domenii de pregătire (3960 locuri și posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară și 256 farmacie și 96 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI). Concursul s-a desfășurat în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

“Cele șase centre universitare îndeplinesc condițiile pentru organizarea concursului de intrare în Rezidențiat, dar și pentru pregătirea unui număr suplimentar de rezidenți. Am cerut ca acest concurs să se desfășoare în spiritul corectitudinii și al transparenței, principiile acestei guvernări. Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului, dar, în condițiile în care resursa umană este deficitară căutăm soluții ca toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, să fie admiși”, a spus Victor Costache, ministrul Sănătății.

În perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidați în funcție de punctajul obținut. Între 6-14 ianuarie 2020, viitorii rezidenți vor semna contractele individuale cu unitățile sanitare, iar între 14-16 ianuarie se va face repartiția pe clinici de pregătire. Încadrarea în unitățile medicale ca rezidenți este prevăzută pentru 1 februarie 2020.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.