Aprovizionare cu vaccinuri anti-tuberculoză și hepatitic B

0

Procedurile necesare achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin anti-tuberculoză BCG, precum și a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B au fost încheiate, precizează Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă. Acestea vor fi livrate către Unifarm și, ulterior, către direcțiile de sănătate publică.

La nivel național, la începutul lunii iunie, existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B și 65.900 de doze de vaccin BCG. Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B și 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG. Ministerul Sănătății a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între județe, în funcție de necesitățile locale, în vederea asigurării continuității în derularea Programului național de vaccinare.

Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă care nu au fost imunizaţi în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare. Ministerul menționează toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.