Astăzi, începând cu ora 14.00, în Aula Bibliotecii Academiei Române, Amfiteatrul “I. H. Rădulescu”, se deschid lucrările Simpozionului Academician „Nicolae Cajal” al Academiei de Științe Medicale (ASM). Evenimentul se desfășoară până pe 19 martie, iar principala temă a prezentărilor și dezbaterilor va fi reprezentată de mecanismele moleculare ale bolilor acute si cronice.
„Simpozionul Nicolae Cajal a devenit o manifestare de tradiție, o ocazie pentru specialiștii din țară și din străinătate de a comunica rezultatele recente și de a le compara cu cele obținute la nivel internațional pentru îmbunătățirea viitoarelor proiecte. Descoperirile de la nivelul științelor fundamentale sunt puncte de reper pentru tinerii oameni de știință, iar prin intermediul evenimentului, intenționăm să creăm cadrul propice pentru dezvoltare, încurajând permanent participarea tinerilor medici și a studenților”, a spus prof. dr. Irinel Popescu, președintele ASM.
Printre speakerii evenimentului se numără Dan Duda (SUA), Apinya Jusakul (Singapore), Gabriel Ghiaur (SUA), Florin Selaru (SUA) Pål Sætrom (Norvegia), Ciprian Tomuleasa (Romania), Radu Deac (Romania), Constantin Ionescu-Tirgoviste (Romania), Virgil Paunescu (Romania), Maria Dorobantu (Romania), Marco Salemi (SUA).
Evenimentul este organizat de Academia de Științe Medicale, sub auspiciile Academiei Române și susținut de Fundația “Academician Nicolae Cajal”, Institutul de Virusologie “St. S. Nicolau”, Fundația Prof. Dr. Dan Setlacec, Institutul Clinic Fundeni, Fundația Acta Endocrinologica. De asemenea, Simpozionul este creditat de Colegiul Medicilor din România cu 11 credite EMC și de Ordinul Biochimistilor, Biologilor și Chimiștilor cu 18 credite EMC.