Băncile de celule stem, reunite într-o asociație profesională

0

Băncile acreditate de celule stem s-au reunit într-o asociație profesională care să le apere interesele comune, numită Asociația Româna a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS). ARBACS este o organizație non-guvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, fiind înființată la inițiativa a trei companii: Biogenis, Cord Blood Center și Stem SURE.

Scopul ARBCAS este de a facilita accesul cât mai multor viitori părinți din România la sănătatea copiilor lor prin informarea corectă și continuă asupra celulelor stem, dar și de a promova atât un serviciu de calitate europeană, cât și responsabilizarea morala a membrilor săi în fața viitoarelor mame și a familiei, în general. Angajamentul ARBACS este de a sprijini societatea medicală din România pentru a face din recoltarea de celule stem un serviciu medical cât mai accesibil.

ARBACS își propune o bună colaborare cu autoritățile competente (Ministerul Sănătății, Agenția Națională de Transplant, Registrul Public al Donatorilor Onorifici de Celule Stem, cu alți parteneri de dialog (organizatii medicale, civice, umanitare) și cu media în vederea dezvoltării pe baze corecte si clare a acestui domeniu de vârf.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.