Călătorii în Sicilia pentru pacienții hemodializați

0

Pacienții aflați în program de hemodializă pot călători în Sicilia unde centrele „Dializa Mucaria” din Alcamo si Valderice asigură acces la programul de hemodializă pentru acest tip de pacienți, în baza cardului european de sănătate, potrivit unui comunicat de presă al Asociației Transplantaților din România (ATR). „Dializa Mucaria” oferă cazare în apartamente în regim hotelier, dotate cu zonă de bucătărie, în localitățile turistice Trapani, San Vito Lo Capo și Castellamare del Golfo și se asigură transport la/de la centrul de dializă. Cazarea este gratuită, iar pentru transportul cu avionul România – Sicilia și retur, se rambursează până la 100 euro din prețul biletului. Tot pentru confortul pacienților, responsabilul pentru relația cu pacienții români ia legătura cu centrul de dializă și se asigură că documentele de transfer sunt transmise corect și în timp util. Pacientul trebuie doar să anunțe că dorește această călătorie la ATR sau direct la „Dializa Mucaria”. (astranrom@gmail.com; https://www.facebook.com/astranrom/; https://www.facebook.com/dialisimucaria/). În eventualitatea călătoriei cu însoțitor, pentru acesta pot exista eventuale costuri, care vor fi anunțate de la început.

Pacientul în program de hemodializă își construieste programul de viață în funcție de „programul de dializă”, care înseamnă o ședință de hemodializă de patru – cinci ore, de trei ori pe săptămână, într-un centru specializat. Orice deplasare mai lungă de o zi, presupune transferul într-un alt centru de hemodializă unde pacientul este primit numai dacă există un aparat disponibil, se menționează în comunicatul de presă ATR.

În perioada 06 – 12 martie 2019, reprezentanți ai centrelor „Dializa Mucaria” din Sicilia (partener al ATR din 2018), se vor afla într-un circuit în România pentru a prezenta pacienților, medicilor și asistenților medicali oportunitatea pentru pacienții hemodializați de a călătorii în Sicilia. Întâlnirile vor avea loc în următoarele localități: Iași (6 martie), Botoșani (7 martie), Bistrița Năsăud (8 martie), Baia Mare (9 martie), Satu Mare (10 martie), Cluj – Napoca (11 martie), București (12 martie). 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.