Călin Gălășeanu, al treilea mandat ca președinte ARPIM

0

Dr. Călin Gălășeanu, Country Manager Bristol-Myers Squibb (BMS), a fost ales pentru a treia oară președinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), potrivit unui comunicat de presă.
,,Revin la conducerea ARPIM într-o perioadă în care sistemul de sănătate are nevoie mai mult decât oricând de inovație. Acum, cu atât mai mult, ARPIM își propune ca, în parteneriat cu autoritățile, să contribuie la identificarea celor mai bune soluții pentru pacienții români, astfel încât aceștia să beneficieze de varianta optimă de tratament pentru afecțiunea lor. Acest lucru se poate întâmpla în condițiile unei mai bune finanțări a sistemului de sănătate, a unui mediu de business mai transparent și predictibil, a unei politici a medicamentului coerente și orientate către pacientul român. Companiile membre ARPIM vor continua dialogul deschis și colaborarea inițiată cu autoritățile astfel încât problemele care sufocă sistemul de sănătate de atât de mult timp să-și găsească într-un final soluționarea”, a spus dr. Călin Gălășeanu, Președintele ales al ARPIM.
Călin Gălășeanu, medic de profesie, are o experiență de 20 de ani în industria farmaceutică. Din anul 2012 conduce compania Bristol-Myers Squibb în România, iar anterior acestei poziții a ocupat funcții de conducere în departamentele de Market Access și Comerciale în cadrul BMS România și BMS Olanda. În perioada 2014 – 2016, a fost președintele ARPIM, iar din anul 2017 ocupă funcția de președinte al Local American Working Group din România.
Un nou membru în board-ul ARPIM este reprezentantul companiei Amgen România, Dr. Alina Culcea, Director General. Din componența board-ului mai fac parte: Servier Pharma – Serge Nicollerat, Director General, MSD România, Fabrizio Giombini – Director General care ocupă cele două poziţii de Vicepreședinte, Roche România – Martine Draullette, Director General; Eli Lilly România – Attila Fejer, Director General; Janssen România – Christian Rodseth, Director General și, din funcția de Director Executiv al ARPIM, Dan Zaharescu.
De asemenea, Adunarea Generală a Asociației a acceptat intrarea în rândul membrilor ARPIM a companiei Celgene.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.