Call-center: pacienții care luptă cu obezitatea, îndrumați de foști pacienți

0

Pacienții care au fost operați în Centrul de Excelență în Chirurgia Obezității din cadrul Ponderas Academic Hospital vor răspunde întrebarilor persoanelor care suferă de obezitate și alte afecțiuni asociate, prin intermediul unui call-center.

“Lupta cu obezitatea a devenit din ce în ce mai dificilă, mai ales în această perioadă în care pacienții sunt mai vulnerabili în fața unei infecții virale din cauza afecțiunilor asociate. Ne-am gândit cum să fim alături de aceștia și prin prisma experienței altor pacienți, așa că am lansat un program coerent care să le ofere informații complete, chiar de către aceia care au traversat întocmai aceeași suferință și au trecut prin experiența unei intervenții bariatrice. Sunt recunoscător că avem alături de noi foști pacienți ai Ponderas Academic Hospital, care să ghideze și alți pacienți să facă o schimbare către o viață mai sănătoasă”, a spus Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu, Director Medical Ponderas Academic Hospital, Chirurg specializat pe Chirurgie Metabolică și Bariatrică.

Foștii pacienți ai spitalului Ponderas vor participa la call center voluntar, oferind persoanelor care iau în calcul o intervenție bariatrică informații despre cum au luat decizia de a se opera, ce a însemnat recuperarea pentru ei, care sunt beneficiile operației sau cum s-a schimbat viața lor.

Adesea, persoanele care se confruntă cu obezitatea simt că au pierdut lupta cu propriul corp. Am simțit asta chiar și eu, e un sentiment firesc după o viață de diete, îngrășat la loc, înfometare și senzația că propriul organism lucrează împotriva ta. De când am vorbit pentru prima oară public despre operație, foarte mulți oameni îmi cer să le povestesc traseul meu ca pacient bariatric, ce m-a motivat să mă operez și cum mi-am ales doctorul, dar mai ales cum am reușit să depășesc barierelei psihice cu care mă confruntam înainte”, a spus Navi Ivan, cântăreață și fostă pacientă Ponderas Academic Hospital.

La Centrul de Excelență în Chirugia Obezității din cadrul Ponderas Academic Hospital au fost tratați până acum aproape 10.000 de pacienți. Centrul este singurul de acest tip din Europa de Est și beneficiază de dublă acreditare și recunoaștere internațională: europeană și americană.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.