Campanie de donare de sânge pentru victimele războiului din Ucraina

0

Românii sunt încurajați să doneze sânge pentru victimele războiului din Ucraina în cadrul campaniei „My Blood is Gold For Ukraine”, organizată de comunitatea 321sport și susținută de Sun Plaza care îi va recompensa pe primii 300 de donatori cu vouchere în valoare de 50 de lei la Gloria Jean’s.

„Vrem ca această campanie de donare de sânge să poată ajuta victimele războiului din Ucraina și, mai departe, mesajul plecat din România să ajungă pe tot globul și să mobilizeze oamenii să doneze sânge pentru a ajuta victimele acestui război crud, inutil și inuman. Sau, de ce nu, pur și simplu să doneze sânge pentru prima dată în țara lor, salvând viețile celor care au nevoie. Solidaritatea venită de pe întreg mapamondul a demonstrat că umanitatea este cea care va învinge întotdeauna, iar gândurile bune au capacitatea de a depăși încercările dificile”, a afirmat Radu Restivan, fondatorul 321sport.

După donarea de sânge în cadrul oricărui centru de transfuzie sanguină din România, cei care doresc să se implice în această campanie vor trebui să-și înscrie datele personale și să atașeze dovada donării (o fotografie cu codul unic de donare și data donării). Donatorii vor primi un email de confirmare în baza căruia vor beneficia de voucherul Gloria Jean’s din Sun Plaza. Pentru a intra în posesia voucherului, este necesară prezentarea la Info Desk din Sun Plaza, București.

Spotul campaniei „My Blood is Gold for Ukraine” îi are ca protagoniști pe Serhiy Sydorchuk și Florin Cernat, doi fotbaliști. Sydorchuk este un membru de bază al Naționalei Ucrainei, iar Florin Cernat nu doar că a jucat pentru Naționala României, dar meciul lui de debut a fost chiar contra Ucrainei. În plan personal, pe cei doi îi leagă și un traseu comun în cariera fotbalistică, dar și o prietenie puternică. Sydorchuk, alături de soție și cei trei copii ai săi, a părăsit Ucraina și s-a refugiat în România pentru a se adăposti de război, iar Cernat i-a sărit imediat în ajutor.

Atât 321sport, cât și Sun Plaza organizează campanii de donare încă din 2015. Sun Plaza a organizat până în acest moment 8 campanii în care au fost strânși 470.65 de litri de sânge, acest lucru însemnând 3137 de vieți salvate.

Prima donare de sânge a comunității 321sport a fost la câteva zile după tragedia de la Colectiv, când medicii din spitale lansau mesaje cu privire la lipsa de sânge pentru pacienți. De atunci au fost organizate zeci de acțiuni de donare, timp în care sute de alergători s-au alăturat demersului #MyBloodIsGold, salvând peste 1500 de vieți.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.